Mladi SDP-a: Glavni grad da neđe rješenje za otpadne vode

Mlade SDP- a u šetnji duž obale Morače, podržao je i šef odborničkog kluba SDP-a u podgoričkoj Skupštini, dr Đorđe Suhih
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2013. 18:48h

Uprava Glavnog grada mora naći hitno rješenje da iz centra Podgorice izmjesti kolektor za prečišćavanje otpadnih voda, jer je svakom građaninu Ustavom zagarantovano pravo na zdravu životnu sredinu, poruka je performansa, koji je organizovao Forum mladih Socijaldemokratske partije.

Lokalna uprava, kako tvrde, dužna je da svoje odluke usklađuje sa najvišim pravnim atom Crne Gore, te u skladu sa tim pobrine se da novi kolektor napravi po odgovarajućim standardima i na mjestu gdje neće ugrožavati prirodu Podgorice.

Za neupućene u Glavnom gradu, “koji ne znaju kakav vazduh udišu Podgoričani”, mlade socijaldemokarte spremile su poklone sa uzorcima vazduha i vode iz Morače.

“U teglama, koje ćemo ujutro predati na arhivi Glavnog grada, upravo su zatvoreni “čisti” vazduh i voda sa ove lokacije Mislim da je svakom ko je makar jednom prošao ovim diejlom grada, jasno o čemu mi večeras govorimo, te je krajnje vrijeme da gradska vlast nešto preduzme, poručila je predsjednica mladih SDP-a Podgorice Marija Blagojević.

Mlade SDP- a u šetnji duž obale Morače, sa zaštitnim maskama na licu, kojim su se branili od neprijatnih mirisa koji se svakodnevno godinama unazad šire sa lokacije u krugu bolnice, “Delte” .... podržao je i šef odborničkog kluba SDP-a u podgoričkoj Skupštini, dr Đorđe Suhih.

“Podsjećam da je još 2000., godine jedan od tri prioriteta čelnika opštine Podgorice, čiji sam bio tadašnji potpredsjednik, upravo bio kolektor, a gdje je danas. Valjda najbolje govori podatak da je postojeći uređaj rađen da zadovolji potrebe 70 hiljada građana”, kazao je Suih.

Galerija

Bonus video: