Amfilohije: Homoseksualci i pedofili su isto

Vi znate da sada u Americi postoji pokret koji je ozakonio homoseksualizam. Zašto ne ozakone i pedofiliju, pitao je Amfilohije u emisiji "Živa istina" TV Atlas
244 pregleda 214 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Grid3.rs
Amfilohije, Foto: Grid3.rs
Ažurirano: 27.06.2013. 16:57h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović kazao je da su za njega pedofili i homoseksualci "dio iste priče", i da kao mitropolit ima isti odnos prema slučaju penzionisanog vladike Vasilija Kačavendi, ostalim nastranim dešavanjima unutar crkve i prema gej paradama.

On je u emisiji "Živa istina" TV Atlas ocijenio da između pedofila i homoseksualaca nema razlike.

"Vi znate da sada u Americi postoji pokret koji je ozakonio homoseksualizam. Zašto ne ozakone i pedofiliju", zapitao se Amfilohije u emisije „Živa istina“ koja je na programu sjutra.

Na konstataciju novinara da se ne radi o istoj stvari, Amfilohije ostaje pri svom stavu.

"Oprostite, grijeh je grijeh. Možete ga nazvati kako hoćete, U suštini ista priča. Biblijski, evanđelski i hrišćanski gledano to je potpuno ista priča", tvrdi Amfilohije.

Ta tema dovela je do bivšeg vladike Vasilija Kačavende, koji je penzionisan nakon što su na internetu objavljeni eksplicitni video snimci na kojima se vidi da polno opšti sa nepoznatim mladićem. Na pitanje kako je moguće da je Kačavenda samo penzionisan ali ne i razriješen, Amfilohije odgovara:

"Dat je znak i pokazatelj da crkva ne toleriše grijeh, posebno ne nastrani grijeh", kaže Amfilohije.

Upitan da prokomentariše koliko je pravedno da paradu u Beogradu nazove smradom sodomskim, a da za svog kolegu Kačavendu kaže da je grešan, Amfilohije kaže da je njegov stav prema obje situacije isti.

"Ništa drugačiji nije bio moj lični odnos i odnos kao mitropolita prema ovom slučaju i drugim slučajevima unutra crkve nego prema tim paradama", rekao je Amfilohije.

Naglasio je da crkva ne osuđuje čovjeka već grijeh.

Bonus video: