Avion Montenegro erlajnza tri sata bio blokiran u Londonu

Zbog nemogućnosti noćnog slijetanja na aerodrom Tivat, avion je preusmjeren na Podgoricu. Nacionalna aviokompanija se izvinila putnicima zbog neprijatnosti
95 pregleda 50 komentar(a)
Montenegro erlajnz, Foto: Arhiva Vijesti
Montenegro erlajnz, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.06.2013. 21:17h

Avion Montenegro erlajnza, koji je po našem vremenu trebalo da poleti iz Londona, sa aerodroma Getvik u 14 i 50, poletio je sa više od tri sata zakašnjenja, u 18 i 23.

Putnicima koji su tri sata čekali da avion poleti rečeno je da postoji problem u plaćanju između crnogorske aviokompanije i aerodroma Getvik.

“Rečeno nam je da postoji problem i da pilot Montenegro erlajnza pregovara sa aerodromskim vlastima. Među putnicima koji su čekali let za Tivat pronijela se informacija da crnogorski avio-prevoznik nije uredno platio gorivo i da zbog toga nema dozvolu za polijetanje. Ipak, nakon tri sata čekanja, avion je poletio”, kazali su “Vijestima” putnici.

Oni nijesu krili nezadovoljstvo odnosom prevoznika, ističući da bi za 300 funti, koliko košta karta London-Tivat, u Evropi mogli da putuju na mnogo dužoj relaciji i sa neuporedivo boljim tretmanom.

U Montengro erlajnzu kažu da oni nijesu krivi za problem.

"Let je kasnio tri sata i 20 minuta usljed problema koji je nastao u međubankarskoj transakciji u inostranstvu. Prilikom plaćanja fakture za gorivo, koje je obavljeno još 21. juna, desio se zastoj u transferu novca ka snabdijevaču gorivom, na londonskom aerodromu. Da se ne bi čekao međubankarski rasplet situacije, relevantne službe Montenegro erlajnza su problem riješile dokazom da je faktura plaćena, nakon čega su se odmah stvorili uslovi za polijetanje", kažu u MA.

Nacionalna aviokompanija se izvinila putnicima zbog neprijatnosti, iako, kako oni kažu, nijesu odgovorni za to:

“Zbog nemogućnosti noćnog slijetanja na aerodrom Tivat, avion je preusmjeren na Podgoricu. Svim putnicima je obezbijeđen autobuski transfer do njihovog odredišta. Montenegro erlajnz je već zatražio zvanično objašnjenje poslovne banke zbog čega je došlo do ovog zastoja, nakon čega će zauzeti svoj stav po ovom pitanju“.

Bonus video: