Ćalović, Maraš i aktivisti MANS-a 8. jula kod sudije za prekršaje

Aktivisti su prosuli farbe koje simbolizuju krv i rekli su da to ide na teret predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića
89 pregleda 339 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2013. 17:14h

Policija je privela aktiviste MANS-a Vanju Ćalović i Vuka Maraša nakon performansa koji su organizovali ispred Skupštine zbog povećanja PDV-a.

Aktivisti MANS-a, kao i koordinator obezbjeđenja Skupštine Crne Gore, koji je sa sobom donio i službenu zabilješku, bili su danas kod sudije za prekršaje Milorada Popovića.

Advokat MANS-a Veselin Radulović kazao je nakon saslušanja da su aktivisti MANS-a trebali da budu kažnjeni po skraćenom postupku, ali da je, nakon što je sudiji predočio da smatra da su neosnovano privedeni i da nije jasno šta im se stavlja na teret, sudija odlučio da pretres odloži za 8. jul.

"Mi smo danas uhapšeni zato što smo se borili protiv pljačke građana, i to od strane onih koji su opljačkali građane, umjesto da uhapse one koji su opljačkali KAP, one koju su uništili crnogorsku privredu, i koji su unijeli milione koji građani danas treba da vraćaju, uhapsili su nas koji se protiv toga borimo", kazala je Ćalović novinarima.

Vuk Maraš je kazao da je njihovo hapšenje politički proces.

"Umjesto da se policija bavi tim ko je prokrao stotine miliona eura od crnogorski građana, oni se bave sa ovim što je nama stavljeno na teret", kazao je Maraš.

Video: Zoran Bojović

Aktivisti su prosuli farbu koja simbolizuje krv i rekli da to ide na teret predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića čiji je glas prema MANS-u presudio da se poveća PDV na 19 odsto.

Oni su na performansu istakli transparent: "Čovjek se drži za riječ, a..." sa fotografijom Krivokapića koji je na glavi imao rogove, a oko vrata zvono.

Prilikom privođenja Maraš je pitao zašto ga privode, a policajac je naveo da su uništavali državnu imovinu.

Sa njima je privedeno i još četvoro aktivista MANS-a, Ivan Bakić, Mitar Batrović, Baja Danilović i Jelena Mandić.

Službenici skupštinskog obezbjeđenja su stigli u policiju da bi dali izjave o događaju, nakon čega će uslijediti saslušanje privedenih.

Galerija

Bonus video: