Sa bjelopoljske obilaznice ponovo sijevaju kamenice na kuću Šebeka

"Ima nas 11 članova porodice, i možete da zamislite šta je moglo da se desi da je ispred kuće bilo dijete od mog đevera, koje ima samo četiri godine”
54 pregleda 7 komentar(a)
Zoran Šebek, Foto: Jadranka Ćetković
Zoran Šebek, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 21.06.2013. 19:49h

„Od kada je izgrađena obilaznica oko Bijelog Polja, život moje i bratove porodice je pretvoren u pakao“, kazao je za „Vijesti“ Zoran Šebek iz Loznica kod Bijelog Polja, kojem je preksinoć kamen sa obilaznice slomio zadnje staklo od automobila „golf“ 2, parkiranog u garaži.

Kuća Šebeka nalazi se ispod vijadukta obilaznice, i često je “meta” kamenica i raznog otpada koji leti sa mosta.

“Jedini način jeste da se postavi zaštitna ograda sa pleksigasom, i da se na taj način zaštiti kuća”, kaže Zoran i dodaje da je četiri puta do sada lomljeno staklo na autima ili kući, i da je više puta lomljen i crijep na krovu

„Automobil je bio parkiran u garaži kada smo čuli prasak. Vidio sam kako se sručilo staklo unutra. Pozvao sam neke odrasle osobe koje su šetale obilaznicom da vide ima li gdje u blizini djece. Oni su mi kazali da je upravo više od 10 njih protrčalo mostom“, priča Šebek.

On ne tvrdi da je neko namjerno bacio kamen, ali smatra da lokalna samouprava mora preduzeti neke mjere da se ovaj problem riješi.

“Jedini način jeste da se postavi zaštitna ograda sa pleksigasom, i da se na taj način zaštiti kuća”, kaže Zoran i dodaje da je četiri puta do sada lomljeno staklo na autima ili kući, i da je više puta lomljen i crijep na krovu.

Njegova supruga Sonja ispričala je da je svaki dan u kući stresan zbog čestog bacanja kamenja ili drugog otpada sa mosta. Nerijetko bacaju petarde, limenke, staklene flaše i razni otpad.

Ima nas 11 članova porodice, i možete da zamislite šta je moglo da se desi da je ispred kuće bilo dijete od mog đevera, koje ima samo četiri godine”, upozorava Sonja.

U Osnovnom sudu u Bijelom Polju u toku je spor sa izvođačima radova ,,Putevi Užice” iz Prijepolja, zbog nepravilnog izvođenja građevinskih radova na zaobilaznici u Bijelom Polju, 2010. godine, kada je došlo do obušavanja zemlje sa dionice na kojoj se izvode radovi na kuću i pomoćne objekte Šebeka.

Uz to, njima su poplave ovog proljeća umalo uništile kuću, kada su se zbog začepljenja propusta iznad, velike količine vode i blata slile prema njima. Uz pomoć komšija, krampovima i lopatama, jedva su spriječili da voda prodre u kuću.

U znak revolta zbog novog incidenta, Šebek je preskinoć povezao automobil na parking Opštine. Poslije toga, juče ujutru ga je primio gradonačelnik Bijelog Polja Aleksandar Žurić, koji je obećao da će se naći rješenje za njihove probleme.

“Načelno smo se dogovorili oko daljih radnji”, kratko je prokomentarisao Šebek.

Šebek: "Vozaju" me od jednog do drugog

Šebeci su u više navrata pokušavali da stupe u kontakt sa nadležnima u Opštini, kako bi riješili njihov problem, ali su lokalni činovnici ostali gluvi na njihove apele.

“Javljao sam se ko zna koliko puta na razgovor sa gradonačelnikom, ali ništa od toga. I kad me primi, uputi me na opštinskog sekretara za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Dejana Lukovića, ovaj na kolegu Esmera Ličinu.

Ličina na Ljuba Sošića, i tako sve ukrug me “vozaju”, kaže ogorčeno Šebek i pita se ima li njegova porodica pravo da dostojanstveno živi na svom ognjištu.

Uz sve probleme koje imaju Šebeci nemaju miran san od kada se pojavilo ulegnuće na vijaduktu, o čemu su “Vijesti” pisale, jer im svaki nailazak automobila, naročito noću, proizvodi zvukove poput praska bombi.

Bonus video: