Uprava ZIKS-a: Boretu smo dva puta iz jednokrevetne sobe slali u samice

"Po procjeni službe za bezbjednost, Saša Boreta se redovno kontroliše i redovno se obavljaju pretresi prostorije u kojoj boravi"
749 pregleda 25 komentar(a)
Saša Boreta, Foto: Privatna arhiva
Saša Boreta, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.06.2013. 07:15h

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), saopštili su da kod njih nema izuzetih i povlašćenih osoba, bilo da se ona nalaze u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora.

Iz spuškog zatvora reagovali su na tekst "Za Boretu može i djevojka, telefoni, dvd i televizori", u kome piše da osuđeni za ubistvo inspektora Slavoljuba Šćekića uživa brojne privilegije u pritvoru.

“Vijesti” su objavile da je Boretu u zatvoru više puta posjećivala Podgoričanka Nikolija Nina Lačević, iako je nema u knjigama posjeta, niti joj je Viši sud izdavao odobrenja za posjete tom pritvoreniku
Lačevićeva se u Osnovnom sudu u Podgorici sudi zbog zbog nasilničkog ponašanja na štetu A. K. iz Podgorice. Ona je bila jedan od aktera video-snimka na Jutjubu, poznatog kao "Marija Zabjelo"

“Vijesti” su objavile da je Boretu u zatvoru više puta posjećivala Podgoričanka Nikolija Nina Lačević, iako je nema u knjigama posjeta, niti joj je Viši sud izdavao odobrenja za posjete tom pritvoreniku.

Izvor “Vijesti” dostavio je novinaru nekoliko fotografija Borete iz Istražnog zatvora, među kojima se na jednoj vidi kako ljubi ekran portabl DVD-a, na kome je fotografija Lačević.

“Vijesti” su objavile i da je iz Višeg suda zvanično potvrđeno da je Lačevićeva dobila dozvolu da posjeti pritvorenika A. Z. Tu posjetu, kako je “Vijestima ” rečeno, iskoristila je 3. avgusta 2008.

Pravni zastupnik Borete, beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović, negirao je da je Lačevićeva sa njim ulazila u ZIKS, ističući da je čak i ne poznaje

To je, prema dobrom obaviještenim izvorima “Vijesti”, uradila i kada su Boreti u posjetu dolazili kum S.B. , rođaka J. D. i prijateljica V.Ž.

Sagovornici “Vijesti” su rekli i da niko ne može demantovati njihove tvrdnje, jer se sve da provjeriti.

“Sve se može provjeriti pregledom snimaka nadzornih kamera”, rekao je jedan od njih.

Lačevićeva se u Osnovnom sudu u Podgorici sudi zbog zbog nasilničkog ponašanja na štetu A. K. iz Podgorice. Ona je bila jedan od aktera video-snimka na Jutjubu, poznatog kao "Marija Zabjelo", kada je učestvovala u zlostavljanju, mučenju i neovlašćenom fotografisanju A. B. iz Beograda.

Vanzemaljci, Nina i Merlin Monro

Pravni zastupnik Borete, beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović, negirao je da je Lačevićeva sa njim ulazila u ZIKS, ističući da je čak i ne poznaje.

"Izvori koji vam prenose takvu vrstu informacija bi morali da znaju da su sve posjete ZIKS-u evidentirane - kad ko dolazi, kako i na koji način. Ne da me pretresaju na ulazu u ZIKS, nego kao i svi ostali branioci prolazim kroz sve moguće detektore. Ta osoba, Nikoleta, ne znam kako se preziva, prvi put čujem za neku takvu osobu. Pretendujem na to da sam ozbiljan čovjek i da ozbiljno radim posao kojim se bavim“, rekao je Ognjanović.

Kazao je da informacije koje su „Vijesti“ objavile, “ne diraju” njega, već ZIKS.

"Ovo nije na moj račun. Ovo je nešto što je prilično nisko i prljavo, ali u najvećoj mjeri bi bilo na račun ljudi iz ZIKS-a. Zamislite da ja nekoga uvodim u prostorije ZIKS-a na posjete, a ne znam ko je to. Djeluje li vam to logično i izvodljivo“, pitao je Ognjanović.

Na konstataciju da je sve nemoguće, rekao je:

“Ako znate da je sve moguće, vi slobodno pište da je u Crnoj Gori sve moguće. Jeste, bio sam u zatvoru sa tri vanzemaljca i bila je Merilin Monro sa mnom“, kazao je advokat.

Bonus video: