Pomoć za osobe sa invaliditetom prilikom upisa na fakultet

“U protekloj godini smo inicirali upis, omogućavanje besplatnog školovanja i smještaja u studentski dom za sve studente koji su nam se obratili"
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2013. 15:25h

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) pozvalo je buduće studente sa invaliditetom da im se obrate, kako bi dobili pomoć prilikom upisa na željeni fakultet, ali i tokom studiranja.

Iz te organizacije su podsjetili da su u saradnji sa crnogorskim Univerzitetima, u okviru projekta “Podrška i inkluzija studenata s invaliditetom u visokoškolskim ustanovama u Crnoj Gori”, otvorili Kancelariju za savjetovanje u kojem mogu dobiti sve inforamcije i podršku za njihovo studiranje.

Taj servis, kako su saopštili, omoguaćva studentima sa invaliditetom upis na fakultet, oslobađanje od plaćanja školarine, dostupnu literaturu, pomoć pri sređivanju studentskog kredita, dobijanju studentskog smještaja, ali i pružanje raznih informacija u vezi studiranja.

“U protekloj godini smo inicirali upis, omogućavanje besplatnog školovanja i smještaja u studentski dom za sve studente koji su nam se obratili. Osnovni pokazatelj uspjeha jeste i trenutni broj studenata na fakultetima u Crnoj Gori”, kazali su iz UMHCG.

Kako su naveli, iako su za unapređenje položaja i ravnopravan tretman studenata s invaliditetom potrebni dodatni napori, evidentno je da se sve veći broj OSI odlučuje za visoko obrazovanje.

Bonus video: