Bokeški trijatlon: Slavili Stojanović i Ćuk

Stojanović najbrže prešao kombinovanu stazu koja je podrazumijevala 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje biciklom i 5 kilometara trčanja
119 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2013. 17:09h

Drugi po redu Bokeški trijatlon – otvoreno prvenstvo Crne Gore u tom olimpijskom sportu, koji je održan u Tivtu, završen je pobjedom reprezentativca Srbije Ognjena Stojanovića u najatraktivnijoj i najtežoj disciplini – sprint trijatlonu.

On je najbrže, za ukupno 57 minuta i 52 sekunde prešao kombinovanu stazu koja je podrazumijevala 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje biciklom i 5 kilometara trčanja. Drugo i treće mjesto pripalo je trijatloncima iz Hrvatske, Marinu Kocejiću (59’ 21’’) i Jaroslavu Kovačiću (59’ 45’’).

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je članica Trijatlon kluba „Split“ Nevenka Ćuk u vremenu od 1 sat, 12 minuta i 21 sekund. Drugoplasirana Ana Vrdoljak, takođe iz Hrvatske, a koja je za pobjednicom kasnila minut i deset sekundi.

Splićanke su bili najbolje i u akvatlonu (200m plivanja, 800 m trčanja) - prvo mjesto je zauzela Dora Komić, a drugo Marina Kocejić. Prvo mjesto u sprint trijatlon štafeti pripalo je ekipi bajk kluba iz Bara.

Drugi po redu Bokeški trijatlon uspješno su organizovali Trijatlon klub „Tivat“ i kompanija „Adriatic Marinas- Porto Montenegro“ uz pomoć Opštine i Turističke organizacije Tivat. Takmičenje je okupilo 84 trijatlonca iz Rumunije, Španije i zemalja okruženja.

Galerija

Bonus video: