U subotu drugi Bokeški trijatlon

Start trijatlona zakazan je za 11 sati ispred hotela „Primavera“ na gradskoj rivi Pine, a dodjela nagrada će se obaviti ispred hotela „Magnolija“ u 20 sati
1 komentar(a)
Bokeški trijatlon, Foto: Siniša Luković
Bokeški trijatlon, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.06.2013. 13:09h

U organizaciji Trijatlon kluba „Tivat“ i kompanije „Adriatic Marinas- Porto Montenegr“ u subotu će se u Tivtu održati drugi po redu Bokeški trijatlon - Međunarodno prvenstvo Crne Gore u sprint trijatlonu, za koji se prijavilo stotinak takmičara iz osam zemalja.

I ove godine takmičari će odmjeravati snage u tri različite kategorije: sprint trijatlonu (750 m plivanja, 20km vožnje bicikla na trasi Tivat- Gradiošnica- Trojica- Jugodrvo- Tivat, te 5 km trčanja), sprint trijatlon štafeti – (2 ili 3 člana koji se smjenjuju u disciplinama) te u akvatlonu – za najmlađe i građane (200m plivanja, 800 m trčanja).

Start trijatlona zakazan je za 11 sati ispred hotela „Primavera“ na gradskoj rivi Pine, a dodjela nagrada će se obaviti ispred hotela „Magnolija“ u 20 sati. Organizaciju 2. Bokeškog triatlona podržali su Opština i Turistička organizacija Tivat.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare na kojoj su govorili Kristijan Sindik, direkor TK “Tivat”, tehnički delegate trke Ivan Pavić i Danilo Kalezić, PR menadžer Porto Montenegra, čulo se da su se pored domaćih i trijatlonaca iz zemalja regiona za, 2. Bokeški maraton prijavili i takmičari iz Španije i Australije, a očekuje se da će na startu biti i ruski trijatlonci.

Prošlogodišnju titulu u muškoj konkurenciji braniće Ognjen Stojanović iz Srbije, a među favoritima su i hrvatski trijatlonci Jaroslav Kovačić, drugoplasirani na 1. Bokeškom trijatlonu, i Marinko Cejić, koji je nedavno na prestižnom evropskom triatlonu osvojio 20 mjesto.

Među damama najviše šansi za prvo mjesto imaju Nina Zdinjak iz Srbije i Hrvatice Nevenka Ćuk i Dijana Vrdoljak, a publika će imati priliku i da bodri najbolju trijatlonku Crne Gore, Martinu Lukšić, koja je na prošlogodišnjem takmičenju osvojila treće mjesto.

Inače, trijatlon je sport koji je u velikoj ekspanziji u cijelom svijetu jer promoviše zdrav i aktivan stil života, a taj je sport bio i među deset najgledanijih na olimpijskim igrama u Londonu.

Bonus video: