U Baru uhapšene 4 osobe sa nacionalnih potjernica

Policajci su u ponedjeljak uhapsili Nusreta Gušanija (23), nastanjenog u Sutomoru, za kojim je barska policija tragala zbog nasilja u porodici i nanošenja lakših tjelesnih povreda
2 komentar(a)
Bar grad, Foto: Anto Baković
Bar grad, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 12.06.2013. 11:58h

Barska policija uhapsila je četiri osobe za kojima je bilo raspisano pet nacionalnih potjernica.

Policajci su u ponedjeljak uhapsili Nusreta Gušanija (23), iz Kosova, nastanjenog u Sutomoru, za kojim je barska policija tragala zbog nasilja u porodici i nanošenja lakših tjelesnih povreda.

“Gušani je potom, na naredbi Osnovnog suda u Baru, sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od pet mjeseci”, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Navodi se da su istog dana uhapšeni R.J. (20) i B.J. (20) iz Kosova, iz Bara, za kojima je takođe bila raspisana nacionalna potjernica barske policije zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Dan ranije, uhapšen je M.R. (22) iz Bara kojeg je policija iz tog grada, potraživala zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Osumnjičeni R.J, B.J. i M.R. su predati sudiji za istrage Osnovnog suda u Baru.

Navodi se da je barska policija Osnovnom državnom tužiocu u tom gradu, podnijela posebne izvještaje, kao dopune krivičnih prijava, protiv R.S. (32) iz Kosova, nastanjenog u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je krao, i H.B. (42) iz Makedonije, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaje.

“Osnovano se sumnja da je R.S, 06. juna, iz kuće u naselju Ahmetov brijeg ukrao zlatne minđuše i zlatni lanac. On je zlato, kako se sumnja, za iznos od 90 EUR prodao jednoj osobi, koja ga je potom preprodalo zlatarskoj radnji za 285 EUR”, kaže se u saopštenju.

Ukradeno zlato je nađeno i biće vraćeno vlasniku.

Osumnjičeni H.B. je, kako se sumnja, prisvojio vozilo, vlasništvo renta car agencije, koje mu je bilo dato na korišćenje.

Bonus video: