Fejzić napustio Crnu Goru, a i porodica bi za njim

„Poslije Muharemove otmice jedino nas policija obilazi dva, tri puta nedjeljno i to je sve", priča Fejzićev otac
27 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2013. 06:52h

Muharem Fejzić, njegova supruga i troje djece napustili su u subotu Crnu Goru. Prema nezvaničnim informacijama, oni su iz zemlje izašli preko graničnog prelaza Dračenovac, a u ovom trenutku nije izvjesno gdje se nalaze.

Muharemov otac Hakija kaže da mu je sin u Srbiji, dok drugi izvori tvrde da su otputovali autobusom čija je krajnja destinacija jedna od evropskih država.

„Svi ćemo morati da napustimo Crnu Goru i neću ništa više da izjavljujem“, rekao je Hakija u telefonskom razgovoru. Razlog za napuštanje zemlje je, kako je naveo, to što „država ništa nije uradila da mu zaštiti djecu“.

„Poslije Muharemove otmice jedino nas policija obilazi dva, tri puta nedjeljno i to je sve. A trebalo bi da nas čuvaju 24 sata dnevno“, rekao je Hakija.

Na pitanje „Vijesti“ jesu li tražili dvadesetčetvoročasovnu zaštitu i da li je nakon navodne otmice bilo novih prijetnji, on je odgovorio negativno.

„Poslije Muharemove otmice jedino nas policija obilazi dva, tri puta nedjeljno i to je sve", priča Fejzićev otac

„Nismo tražili takvu zaštitu, ali bi država trebalo da nam je pruži. Zaista, iz policije su nam dali broj telefona za slučaj da je potrebno, ali nije bilo novih prijetnji, niko nas više nije dirao“, rekao je on dodajući da je uprkos tome, Muharem odlučio privremeno da se skloni, navodno u Srbiji.

„I mi bismo otišli odmah, supruga, još tri sina i ja, ako bi neko pristao da nam pozajmi pare. Ali nismo ni tražili. Otišli bismo u Srbiju ili Makedoniju. Ne bismo se tamo osjećali sigurnije, ali bi se bar sklonili. Nije mi to važno za mene, ja sam svoje prošao. Bitno mi je da sklonim djecu. Ne plašim se ničega, nikome se nijesam zamjerio, uvijek sam bio za ovu državu“, rekao je Hakija.

Muharem Fejzić je prije oko dva mjeseca progovorio o prekograničnom švercu cigareta iz Crne Gore ka Kosovu. O tome je izjavu i navodne dokaze dao policiji i Tužilaštvu.

Prije deset dana on je misteriozno nestao na kraće od 12 sati, a po povratku je ispričao da su ga u tunelu, koji se nalazi na magistralnom putu Rožaje – Špiljani, oteli maskirani muškarci za koje, na osnovu akcenta, pretpostavlja da su Albanci.

Oni su ga u džipu crne boje, bez registarskih oznaka, kako tvrdi, vozili nekoliko sati.

„Na glavi sam imao povez, a ruke i noge su mi povezali selotejpom. U dva navrata su me izvodili iz kola, išli smo pješke neko vrijeme, a kada smo konačno stigli, rekli su mi da je došlo vrijeme da me vidi gazda. Bilo je to u nekoj garaži u kojoj su me kasnije mučili. Pekli su me po tijelu nečim. Užasno me je boljelo. Poslije su me ostavili u šumi, ne znam zašto me nijesu ubili“, ispričao je ranije Muharem koji juče nije bio dostupan na broj telefona poznat redakciji “Vijesti”.

Iz policije, „Vijestima“ je juče rečeno da Fejzići već dva dana nijesu u kući u Balotićima, niti u katunima nadomak Besnika.

„Mi smo porodicu jednom dnevno obilazili, ali posljednjih dana ne znamo gdje su. Nijesu bili u obavezi da nam se jave ako negdje putuju ili mijenjaju mjesto stanovanja“, kazali su iz policije.

Galerija

Bonus video: