Nove registarske tablice stižu tek krajem juna

Nekoliko građana “Vijestima” su saopštili da na šalterima MUP-a ne mogu da podignu nove tablice, iako ih je država uredno naplatila
61 pregleda 11 komentar(a)
tablice, MUP, Foto: Arhiva "Vijesti"
tablice, MUP, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.06.2013. 09:18h

Registarske tablice se izdaju sporije i tako će biti do kraja juna, kada će, prema najavama iz Ministarstva unutrašnjih poslova, stići nova pošiljka.

Nekoliko građana “Vijestima” su saopštili da na šalterima MUP-a ne mogu da podignu nove tablice, iako ih je država uredno naplatila.

Oni su, između ostalog, kazali da im je na istim šalterima rečeno da ne mogu dobiti potvrdu kojom bi saobraćajnoj policiji dokazali da nije njihova, već greška države, što nemaju tablice.

Iz MUP-a je “Vijestima” rečeno da ih dobavljač - firma “Bajić GBB” iz Podgorice, obavijestila da će njihov isporučilac iz Njemačke, kasniti sa isporukom tablica.

“Do kraja juna, kada će stići porudžbina, tablice će biti dijeljene sporijom dinamikom, kako bismo preostale zalihe iskoristili na najbolji mogući način i kako bi se šteta koju bi građani eventualno mogli da pretrpe svela na minimum. Iz istog razloga, tablice će se narednih dana sporije izdavati u Nikšiću, Budvi, Danilovgradu i Baru”, saopšteno je iz MUP-a.

Iz MUP-a su pojasnili da imaju važeći četvorogodišnji ugovor za isporuku tablica koji je 6. jula 2009. potpisan sa firmom “Bajić GBB”.

“Da bismo obezbijedili kontinuitet u obavljanju ovih poslova, MUP je 30.4.2013. raspisao novi tender, koji će brzo biti završen. Ugovor će biti potpisan sa najboljim ponuđačem i važiće do kraja ove godine”, saopštili su iz MUP-a.

Bonus video: