Bar: Dva nova koša na igralištu gimnazije "Niko Rolović"

"Apelujem na našu omladinu da povede računa o koševima, da ih dugo koristi i za treninge i za rekreaciju", kazao je Pavićević
67 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2013. 16:22h

Pozitivnim vibracijama akcije TV Vijesti „Svi smo jedan tim“ u gimnaziji „Niko Rolović“ nimalo nije smetala kiša koja je onemogućila formalno „puštanje u rad“ dva nova koša na školskom igralištu, donaciju kompanije „Cerovo“.

Na prigodnom druženju sa gimnazijalcima u njihovoj sportskoj sali, promoteri kampanje zdravog načina života dijelili su prateće flajere i ukazivali podjednako i na takmičarski i na rekreativni aspekt akcije.

Selektor juniorske reprezentacije Crne Gore Đorđije Pavićević koji je na otvaranje igrališta došao sa svojim igračem iz reprezentacije Vasom Milovićem, pohvalio je akciju i istakao koliko je ona bitna za razvoj košarke u Crnoj Gori.

"Igrači se stvaraju na otvorenim igralištima, a dobro znamo da njih skoro više da i nema u Crnoj Gori. Zato apelujem na našu omladinu da povede računa o koševima, da ih dugo koristi i za treninge i za rekreaciju. Ovo me ujedno vraća u lijepe pionirske dane bareske košarke kada je baš na koševima ispred Gimnazije formiran prvi barski KK Mladost, koji je prerastao u Mornar. Predlažem da se ovo uradi i za druge sportove", rekao je Pavićević.

"U toku ove nedjelje završićemo podjelu koševa u primorskom regionu, potom idemo u centar i na sjever države. Izvanredne su prve reakcije, svi su oduševljeni", rekla je direktor prodaje u TV Vijesti Lena Bošković

"Za sada smo obezbijedili preko donacija obnovu igrališta 29 škola, jer pojedine škole dijele istu zgradu. Spisak smo napravili u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, pozivamo sve one koji žele da nam se priključe da nas kontaktiraju na e-mail svismojedantim@rtvvijesti.com. Zbog zaista neočekivanog interesovanja iz svih krajeva države-zovu nas i čak i iz pojedinih gradskih kvartova i sa ruralnih područja da ih pomognemo samo sa po jednim košem, pozivamo sve ljude dobre volje koji mogu da budu donatori, da nam se priključe", rekla je Marijana Kadić-Bojanić, pomoćnica direktora TV Vijesti.

Kampanju pomažu od početka TV Vijesti, Erste banka, FAKT, Porto Montenegro, Elan, Studio Moderna, EPCG, Neckom, Cerovo, Fondacija Petrović-Njegoš. Vlasnik barske kompanije „Cerovo“ Goran Đurović, zadivljen odjekom kampanje, odlučio je da pored igrališta koje u Baru koriste Gimnazija i Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, donira i igralište OŠ „Kekec“ u Sutomoru.

"Pomažem ovo jer volim svoj grad i košarku, jer sam bivši đak Gimnazije, jer u Baru postoji izuzetan košarkaški potencijal koji potvrđuju i NBA igrači ponikli ovdje. Ušao sam u kampanju i zato što vjerujem u našu košarkašku reprezentaciju i očekujem da osvoji evropski tron u Sloveniji. Ovakve i slične poduhvate mi ćemo uvijek podržavati", naveo je Đurović.

Donacija u sklopu akcije “Svi smo jedan tim“ uručena je i Srednjoj mješovitoj školi “Bratstvo jedinstvo” u Ulcinju.

Riječ je, takođe, o dva koša za dvorište te obrazovne ustanove.

Postavljeni prvi koševi: Karavan "Svi smo jedan tim" krenuo iz Boke >>>

Bonus video: