Katnić više nije zamjenik predsjednice Svetlane Vujanović

“Izmjena godišnjeg rasporeda vrši se tako da u najmanjoj mogućoj mjeri remeti već utvrđeni godišnji raspored poslova u sudu”
198 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2013. 17:00h

Predsjednica Apelacionog suda Svetlana Vujanović, promijenila je godišnji raspored poslova u tom sudu, samo pet mjeseci nakon što je, 14. januara, utvrđen prvi.

Vujanović se u odluci pozvala na član 87 Zakona o sudovima, u kome piše da predsjednik suda može promijeniti godišnji raspored poslova, ako se smanji ili poveća broj sudijskih mjesta u sudu, znatno poveća ili smanji broj ili vrsta predmeta u sudu.

“Izmjena godišnjeg rasporeda vrši se tako da u najmanjoj mogućoj mjeri remeti već utvrđeni godišnji raspored poslova u sudu”, piše u zakonu.

Tim izmjenama, sudija Milivoje Katnić više neće biti zamjenik predsjednice Vujanović, kako je to bilo određeno rasporedom od 14. januara.

Njegovo mjesto, kako piše, zauzela je sutkinja Radmila Mijušković.

Osim što više nije zamjenik predsjednice Vujanović, Katnić nije ni predsjednik krivičnog vijeća, u kojem je bio rasporedom poslova od januara 2013. godine. Po tom rasporedu poslova, Katnić je bio predsjednik, a članovi vijeća sudije Milić Međedović i Zoran Smolović.

Izmjenom godišnjeg rasporeda poslova, za predsjednika drugog krivičnog vijeća je postavljen sudija Međedović, dok su članovi vijeća sudije Zoran Smolović i sutkinja Seka Piletić. Predsjednik prvog krivičnog vijeća je sutkinja Radmila Mijušković, dok su članovi vijeća sudije Dragiša Rakočević i Ramo Striković.

“Vijestima” je nezvanično rečno da se nekoliko sudija Apelacionog suda, koji su nezadovljni takvom odlukom, pismom obratilo predsjednici Sudskog savjeta i Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici.

Sekretar Vrhovnog suda Sanja Kalezić, međutim, odgovorila je da se niko od sudija Apelacionog suda nije obraćao Vrhovnom sudu.

Ona ništa nije znala ni o izmijenjenom godišnjem rasporedu, pa ga je u odgovoru nazvala - navodnim.

“Povodom Vaših pitanja dostavljenih Vrhovnom sudu Crne Gore, obavještavamo Vas da se niko od sudija Apelacionog suda Crne Gore nije obraćao predsjedniku Vrhovnog suda i Sudskog savjeta povodom navodne izmjene Godišnjeg rasporeda poslova u tom sudu”, navodi se u odgovoru.

Galerija

Bonus video: