Zbog radova na novoj zgradi, izlila se kanalizacija u Miločerskom parku

Ovo je haos, ne znamo više kome da se obratimo, jer nijedna inspekcija ne želi da reaguje“
66 pregleda 9 komentar(a)
Miločer fekalije, Foto: Privatna arhiva
Miločer fekalije, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.06.2013. 08:11h

Mještani Pržna (Miločera) kod Budve juče su se demonstrativno okupili u centru tog primorskog mjesta, nakon što je nikšićka kompanija “Neksan”, izvođač radova na novoj zgradi, oštetila glavnu kanalizacionu cijev. Zbog toga je to elitno turističko mjesto bukvalno plivalo u fekalijama.

Do oštećenja je došlo oko 19 časova, kada su iz glavne kanalizacione cijevi počela da se izlivaju fekalije, napravivši u parku između hotela “Kraljičina plaža” i „Maestrala” pravo jezero.

Ogorčeni što su se izvodili radovi u parku, gdje je, kako je u „Monitoru“ objavljeno nedavno, počela priprema terena za gradnju stanova za tržište kompanije “Adriatic propertis” uprkos važećoj odluci o zabrani radova u prvoj i drugoj građevinskoj zoni, mještani su sinoć pozvali nadležne da uvedu red.

"Počeli su da nam odlaze gosti, jer cijelo mjesto smrdi na kanalizaciju. Ovo je haos, ne znamo više kome da se obratimo, jer nijedna inspekcija ne želi da reaguje. Sada je cijev pukla i to ona glavna koja za cijelo mjesto, fekalije plivaju svuda“, kazao je jedan od mještana koji je alarmirao redakciju “Vijesti”.

Situacija je alarmantna zato što se neposredno pored mjesta na kojem je kanalizaciona cijev pukla nalazi kanal, koji fekalije odvodi kroz centar mjesta u more.

Bonus video: