Crnogorski vojnici pomogli sanaciju vodotornja u avganistanskom selu

Iz Ministarstva odbrane su kazali da je starješina sela izrazio zahvalnost crnogorskom narodu
56 pregleda 20 komentar(a)
Vojska Crne Gore, Foto: Jelena Jovanović
Vojska Crne Gore, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 03.06.2013. 17:50h

Crnogorski vojnici su sa 5.200 američkih dolara pomogli sanaciju vodotornja u u selu Quizilabad, u blizini baze „Marmal“ na sjeveru Avganistana, sa kojeg se snabdijeva oko 2000 stanovnika.

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, predvođena načelnikom Generalštaba viceadmiralom Draganom Samardžićem, u okviru posjete VII crnogorskom kontingentu u misiji ISAF u Avganistanu, prisustvovala je otvaranju vodotornja. Njega su u rad pustili viceadmiral Samardžić i načelnik Odjeljenja za vojno-obavještajne i bezbjednosne poslove u Ministarstvu odbrane, Goran Poleksić.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da je starješina sela izrazio zahvalnost crnogorskom narodu koji je na ovaj način pomagao mještanima da imaju redovno snabdijevanje pijaćom vodom.

“Takođe, istakao je da crnogorski i hrvatski vojnici 24 sata obavljaju patrole u tom području i da se lokalno stanovništvo osjeća veoma bezbjedno i sigurno”, navodi se u saopštenju. Selo Quizilabad svakodnevno je na maršruti patroliranja hrvatskih i crnogorskih vojnika.

Bonus video: