Vandali polomili nedavno renovinarno igralište za djecu

Izvršna direktorica Udruženja Roditelji kazala je da nije iznenađena što je igralište uništeno, istakavši da ih to neće pokolebati da sa akcijom nastave već u subotu
19 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2013. 08:48h

Igralište u Ulici Svetozara Markovića u Podgorici, koje je nedavno renovirano, ponovo se našlo na meti vandala, polomljena je jedna ljuljaška, počupane su letve sa sprava, gotovo je iščupana korpa za otpatke.

Igralište je obnovljeno u okviru akcije „Vratimo djeci igrališta”, koju je pokrenulo Udruženje Roditelji, u saradnji sa „Zelenilom” i „Deponijom”, a učestvovali su članovi udruženja, komšije iz ulice, radnici „Zelenila”, učenici i nastavnici Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić” i Građevinsko geodetske škole „Marko Radević”.

Izvršna direktorica Udruženja Roditelji Kristina Mihailović kazala je da nije iznenađena što je igralište uništeno, istakavši da ih to neće pokolebati da sa akcijom nastave već u subotu. Toga dana će biti opremljeno igralište na Zabjelu, u blizini vrtića "Poletarac".

"Očekivali smo da će se ovako nešto desiti. Uvijek će biti onih koji će ovo raditi... Cilj i poruka naše akcije je da animiramo što više građana da se uključe u renoviranje i čuvanje igrališta", kazala je Mihailović.

Mihailović je istakla da će sa policijom pokušati da nađu rješenje kako da se čuvanje dječijih igrališta dodatno unaprijedi.

Galerija

Bonus video: