Tivat: Građani u 2018. podnijeli 287 prijava

Tivatski opštinari kažu da su zadovoljni radom informacionog “Sistema 48”
131 pregleda 0 komentar(a)
Goran Božović, Foto: Opština Tivat
Goran Božović, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 09.07.2018. 16:11h

U prvoj polovini 2018. godine, preko “Sistema 48” Opštine Tivat evidentirano je 287 prijava.

Taj informacioni sistem aktiviran je oktobra 2016. godine sa namjerom da se uz pomoć savremenih informaciono - komunikacionih tehnologija pojednostavi i ubrza prijava i rješavanje komunalnih problema u Tivtu.

Od ukupnog broja prijava podnešenih u prvom polugodištu 2018., prema riiječima rukovodioca Službe za informacione sisteme i zajendilke poslove Opštije Tivat Gorana Božovića, uspješno je zatvoreno njih 279, neuspješno jedna, odbijene su četiri prijave, dok je za tri utvrđena nenadležnost lokalnih službi.

Najviše prijava u tom periodu građani Tivta uputili su Komunalnom preduzeću - ukupno 159, prvenstveno u oblasti održavanje zelenih površina.

Duplo manje prijava dobila je Komunalna policija - 81, dominantno u oblasti nepropisnog parkiranja.

Službi za inspekcijske poslove upućene su 24 prijave, najviše u oblasti nelegalne gradnje, zatim 12 prijava Vodovodu i kanalizaciji gdje su su prevladali problemi u domenu kanalizacionih cijevi...

“S obzirom na činjenicu da je u prošloj godini registrovano 377 prijava, a u prvom polugodištu ove godine brojčano već 76 odsto od ukupnog broja prijava u 2017., možemo zaključiti da se građani navikavaju i da sve više koriste ‘alat’ koji im znatno pojednostavljuje proces prijave komunalnog problema. Takođe, mali broj odbijenih prijava i prijava za koje je utvrđena nenadležnost govori da građani u velikoj mjeri prepoznaju koji problemi su u nadležnosti rješavanja opštinskih službi. Procenat uspješno zatvorenih prijava, oko 97 odsto, jasno pokazuje da opštinske službe reaguju na prijavljene probleme”, kazao je Božović.

Bonus video: