Prekinuto skupljanje novca, ostaje nada da će mala Adelina moći na put

Muharem i Edina su kazali da su spremni da vrate donatorima sav prikupljeni novac ako Adelina ne otputuje na liječenje u Tursku
52 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2013. 14:10h

Bar - Muharem i Edina Begzić, roditelji male Adeline koja je od avgusta 2012. u komi nakon što je u saobraćajnom udesu zadobila izuzetno teške povrede, saopštili su da se prekida humanitarna akcija sakupljanja novca za njeno liječenje u Turskoj.

Zbog loše zdravstvene situacije, šestogodišnja Adelina, nažalost, nije u stanju da otputuje u Istanbul u kliniku “Sante plus” gdje je trebalo da bude obavljenja hirurška intervencija uklanjanja hematoma na mozgu.

Iskazujući neizmjernu zahvalnost svima koji su razumjeli njihovu muku i bol i podržali ih u najtežem periodu života, Muharem i Edina su kazali da su spremni da vrate donatorima sav prikupljeni novac ako Adelina ne otputuje na liječenje u Tursku.

Ostaje nada da će se stanje male Baranke popraviti, kako bi izdržala let do Istanbula.

Adelinu je prošlog ljeta udarilo auto nadomak trošne barake u naselju Sokolana gdje živi sa malim bratom i roditeljima koji su oboje nezaposleni i korisnici materijalnog obezbjeđenja.

Operacija mozga u turskoj klinici košta 42.000 eura, a nakon medijskih apela da se Adelini pomogne, društvena zajednica se odazvala, pa je kroz dva humanitarna koncerta i niz donacija preduzeća i pojedinaca sa svih strana ovog proljeća sakupljeno više od pola tražene sume.

Na pruženoj pomoći Begzići su se posebno zahvalili Opštini Bar i predsjedniku Žarku Pavićeviću,doktorkama Seidi Zejnilović i Tanji Filipović na Odjeljenju intenzivne njege Dječje klinike u Podgorici, Centru za socijalni rad i Crvenom krstu Bara, Radio Baru, “F radiju”, Organizaciji žena Bara, muzičaru Omeru Hodžiću i Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi.

Galerija

Bonus video: