Crnogorac nag u Neptunovoj fontani

Naš državljanin na neobičan način juče u Bolonji protestovao zbog stanja u državi
130 pregleda 54 komentar(a)
Neptunova fontana, Foto: Facebook
Neptunova fontana, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.05.2013. 13:48h

Četrdesetogodišnjak crnogorskog porijekla skočio je potpuno nag u srijedu ujutru u Neptunovu fontanu (Fontana del Nettuno) u Bolonji, vičući “Slobodna Crna Gora” i “posao”, prenose italijanski mediji.

Crnogorski državljanin nekoliko puta zaredom je skočio u fontanu, gdje se okupao bez odjeće, uzvikujući parole vezane za slobodnu Crnu Goru i manjak posla. Ovaj prizor privukao je više prolaznika, koji su ga fotografisali pa je događaj završio i na socijalnim mrežama. Fotografije je podijelila i Lućija Borgonzoni, članica nacionalističke Sjeverne lige, partije koja ima oštre stavove protiv imigracije uz komentar da se radi o “spektaklu koji nije edukativan”."

“Jutros sam bila u Opštini i u jednom momentu sam vidjela gomilu ljudi koji viču i zovu policiju. Jedan čovjek bio je u fontani gdje je nepovezano urlao na temu manjka radnih mjesta i slobodne Crne Gore. Skakao je nekoliko puta u fontanu, čak i na glavu”, izjavila je opštinska savjetnica Borgonzoni za “Korijere dela sera”.

Jedan čovjek bio je u fontani gdje je nepovezano urlao na temu manjka radnih mjesta i slobodne Crne Gore. Skakao je nekoliko puta u fontanu, čak i na glavu, izjavila je opštinska savjetnica Lućija Borgonzoni za “Korijere dela sera”

Crnogorac je pušten iz policije uz optužbu za nepoštovanje pravila pristojnog ponašanja na javnim mjestima. Mediji prenose da on nije objasnio motive koji su ga naveli na ovakav gest.

Iz policije u Bolonji “Vijestima” je potvrđeno da je muška osoba napravila to što su prenijeli italijanski mediji. Dežurna služba, međutim, nije saopštila ime muškarca, niti bilo kakve dodatne informacije.

Nije poznato ni da li se radi o turisti ili o osobi koja živi u Italiji. S obzirom na to da se žalio na italijanskom jeziku na manjak posla, pretpostavlja se da je u pitanju osoba sa prebivalištem u Italiji.

Bonus video: