Damjanović: Političari umjesto što pune džepove, da riješe status CPC

"Neka se založe da se svako ko skrnavi crnogorski identitet i ne poštuje državu oštro kazni, jer nije dovoljno to što smo stekli državu"
11 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2013. 12:10h

Proslavom "Da je vječna Crna Gora", koju je Crnogorska kulturna mreža (CKM) organizovala na cetinjskom Studentskom trgu, obilježeno je sedam godina nezavisnosti Crne Gore.

Predsjednik CKM Aleksandar Damjanović pozvao je Crnogorce, koji kada se intonira himna Crne Gore drže jednu ruku na srce a drugom pune svoj džep, da iniciraju poništenje "sramne" Podgoričke skupštine i da počnu sa rješavanjem statusa Crnogorske pravoslavne crkve.

Takođe, od istih je tražio da se, umjesto za afirmaciju svojih imovinskih kartona, počnu zalagati za afirmaciju crnogorskog identiteta.

"Neka se založe da se svako ko skrnavi crnogorski identitet i ne poštuje državu oštro kazni, jer nije dovoljno to što smo stekli državu. Moramo se svi zajednički zalagati da njene temelje učinimo vječnim", poručio je on.

Damjanović je kazao da državne institucije moraju da rade po zakonu i u interesu građana i države, kako bi takvim radom ojačale povjerenje građana u državu.

On je pozvao političare vlasti i opozicije da ujedine svoje kapacitete i bore se za državne interese "kao što to rade naše lavice, ajkule, naši fudbaleri i mnogi drugi sportisti koji su nam donijeli mnogo radosti i mnogo puta nas učinili ponosnim.

Prema njegovim riječima, Vlada ima vječnu obavezu da ulaže u izgradnju Cetinja, jer nije dovoljno da se ona zove prijestonica kulture a da mladi nemaju posla.

"Koristim priliku da apelujem na nadležne da se mladima pruži šansa na rukovodećim položajima jer je budućnost Crne Gore u njihovim rukama”, ocijenio je Damjanović.

U muzičkom dijelu događaja učestvovali su, između ostalih, grupa Perper, Darko Martinović, Zoran Kalezić, Branka Šćepanović i Bane Nedović.

U okviru manifestacije proslavljen je i jubilej 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša. Damjanović je kazao da je Njegoš bio Crnogorski vladika i ne pripada crkvama drugih država da ga proglašavaju svecem i otimaju od Crne Gore i Crnogoraca.

On je pozvao sve građane Crne Gore da zajednički izgrađuju Crnu Goru kako bi bila bolja i ljepša, a njeni temelji vječni.

Galerija

Bonus video: