Vojvodić suspendovao tri komunalna inspektora

Gradonačelnik Miomir Mugoša kazao je da nema informaciju o suspenziji trojice radnika Komunalne policije
148 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2012. 18:25h

Načelnik Komunalne policije Radislav Vojvodić je suspendovao tri komunalna policajca koji već nekoliko dana prostetuju protiv samovolje prvog čovjeka gradske komunalne policije. Ni komunalni policijaci ni sam Vojvodić juče nijesu htjeli da saopšte o koja je tri policajca riječ.

Gradonačelnik Miomir Mugoša kazao je da nema informaciju o suspenziji trojice radnika Komunalne policije.

"Mogu ponoviti da ćemo sigurno ispoštovati do kraja zakonsku proceduru i ničije pravo nećemo ugroziti, bez obzira o kom nivou hijerarhije zaposlenih se radilo, pa i do samog načelnika Komunalne policije", rekao je Mugoša.

On je „s obzirom da je stanje redovno“, poručio da ako neko želi da ga naruši iz određenih razloga, to je njegovo pravo, ali koje treba da bude sprovedeno u skladu sa važećim propisima.

"Ne može neko u radno vrijeme ni da organizuje konferencije za štampu, obustavlja rad i pravi bilo koju vrstu opstrukcije, niti da samoupravno određuje šta će da radi. Pravila su jasna i moraju se poštovati bez izuzetka", kazao je on.

Punoljetni da odgovaraju

Gradonačelnik je rekao da koliko zna, svako u Komunalnoj policiji je, punoljetan i tako je zasnovao radni odnos, te odgovara za svoje postupke i posljedice koje se mogu desiti po pojedinca i porodice zaposlenih, a da se pritom to ne adresira na bilo koga drugog nego na njih same koji to rade.

"Čovjek se mora vrlo dobro orjentisati u odnosu na svoje postupke i radnje koje su u suprotnosti sa pravilima i propozicijama koje važe za obavljanje radnog procesa u službi koja je od javnog interesa", rekao je Mugoša.

Inspektori Komunalne policije, njih 40, koji su protestovali u znak podrške kolegi Željku Popoviću, koji je ostao bez posla jer je odbio zahtjev načelnika Radislava Vojvodića da "lažno svjedoči" u jednom disciplinskom postupku protiv svog kolege, već sedmicu dana rade 30 odsto radnog vremena.

Bivši inspektor Radenko Radenović, koga je Vojvodić, kako on kaže, nagovarao da lažno svjedoči, predao je prijavu Osnovnom tužilaštvu protiv Vojvodića za nezakonito prisluškivanje i snimanje razgovora u kancelariji.

Još vjeruju da Mugoša nije informisan

Radnici odsjeka za saobraćaj Komunalne policije nastavljaju sa radom kao i do sada u duhu zakona o inspekcijskom nadzoru i zakonu o državnim službenicima i namještenicima, kazao je predsjednik Sindikalnog povjereništva Glavnog grada Goran Dragović u ime zaposlenih u drumskom saobraćaju Komunalne policije.

"Uvjereni smo da ćemo kroz institucije sistema uspjeti da dokažemo sve naše tvrdnje, a vrijeme će pokazati da smo u pravu i da imamo razloga za nezadovoljstvo. Radi objektivnog informisanja javnosti saopštavamo da nijednog trenutka nismo izgubili nadu da će rukovodstvo Glavnog grada u skladu sa važećim propisima sagledati situaciju u Komunalnoj policiji i zakonom utemeljene odluke. Na veliki broj donesenih rješenja potpisanih od strane Radislava Vojvodića uložene su žalbe Komisiji za žalbe Glavnog grada i one su u proceduri, a dvadesetak donesenih rješenja procesuirane su tužbe kod nadležnih sudova", saopštio je Dragović ispred zaposlenih u drumskom saobraćaju Komunalne policije.

Galerija

Bonus video: