Hercegnovski planinari otvorili sezonu kupanja u Hrvatskoj

Novski planinari su se u moru zadržali kratko – nekoliko minuta, ali ističe Starčević "sasvim dovoljno za temeljno rashlađivanje nakon dvosatne vožnje planinskih bicikala”
0 komentar(a)
Subra, Pasjača, Foto: Subra
Subra, Pasjača, Foto: Subra
Ažurirano: 12.03.2012. 13:58h

Zoran Pavićević, Željko Starčević i Goran Daničić, članovi Planinarskog kluba "Subra" iz Herceg Novog protekle nedjelje otvorili su sezonu kupanja u moru u susjednoj Hrvatskoj.

U divljini Konavoskih stijena, na malo kome poznatoj i teško dostupnoj plaži Pasjača trojica planinara bili su jedini kupači.

"Voda i nije bila previše hladna - oko 15 stepeni, što je toplije nego Tara ljeti, kaže Željko Starčević i dodaje da su im veći problem bili veliki valovi, karakteristični za obalu pred otvorenim morem.

Objašnjava da su mogli otići i na neku od hercegnovskih plaža, ali Pasjača i usred ljetne sezone nudi dovoljno prostora za komotno kupanje i sunčanje.Nalazi se u blizini sela Popovići, podno impozantne stjenovite litice. Pasjača bi zahvaljujući ovoj prepreci bila potpuno nedostupna sa kopna da nije u vertikalnu stijenu usječena uska krivudava stazica koja vodi sve do ove, praktično jedine šljunkovite plaže na dugom potezu od Cavtata pa sve do Prevlake

Novski planinari su se u moru zadržali kratko – nekoliko minuta, ali ističe Starčević "sasvim dovoljno za temeljno rashlađivanje nakon dvosatne vožnje planinskih bicikala”.

Ostatak ekipe mountainbikera kluba vikend je u Virpazaru.

Članovi Planinarskog kluba "Subra" su prije mjesec dana, dok je Evropa drhtala pod dugotrajnim talasom sibirske hladnoće i debeleg sniježnog

pokrivača, uspješno realizovali noćni uspon na Orjenski vrh i gore spavali u sniježnom bivaku – vučjoj jami.

Članovi "Subre" tako pokazuju široki dijapazon interesovanja, ali i kretanja.

Bonus video: