Zamalo nije propala u rupu: Pukotina progutala motiku

Pukotina je skoro neprimjetna, jer je puna vode iz potoka koji pored nje protiče
3 komentar(a)
pukotina, Pljevlja, Foto: Privatna arhiva
pukotina, Pljevlja, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.05.2013. 11:18h

Atka Ajanović zamalo nije propala u pukotinu u zemlji koja se otvorila juče nedaleko od njene kuće dok je prala motike i obuću na obližnjem potoku, nakon završenih radova u njivi.

„Svakodnevno sam prala alat koji koristimo na njivi i obuću na potoku. Bila sam iznenađena kada je motika, koja se nalazila pored mene, počela da tone“, ispričala je Atka Ajanović službenicima opštinskog Seretarijata za stambeno-komunalne poslove, puteve i vode, koji su obišli teren.

Pukotina se nalazi pored regionalnog puta Pljevlja - Đurđevića Tara, a kako su kazali odgovorni u sekretarijatu, trenutno se ne primjećuje dodatno slijeganje terena. Kako su rekli, narednih dana biće detaljnije ispitano da li pukotina može da ugrozi okolinu.

„Ispitaćemo ovaj dio terena kako bi utvrdili da li voda otiče u nekom novom pravcu ili se otvorio neki novi kanal. Nakon toga ćemo sanirati pukotinu“, saopštili su iz tog sekretarijata.

Pukotina je skoro neprimjetna, jer je puna vode iz potoka koji pored nje protiče.

Neki od starijih mještana prisjećaju se da se jednom njihovom komšiji prije više godina provalila zemlja ispod vola dok je orao na njivi, a koja je od sadašnje pukotine udaljena stotinak metara. Slična pukotina otvorila se prije nekoliko dana i u pljevaljskom selu Vrulja, na njivi jednog od mještana.

Prije nekoliko godina u pljevaljskom selu Kosanica otvorila se rupa i progutala “reno klio”, vlasništvo podgoričkog preduzeća “Stadion”.

Bonus video: