Otvoren Omladinski klub u Beranama

“Očekujemo da će predstvanici svih opšina u narednom periodu voditi brigu o mladima na adekvatan način, te da ćemo zajednički nastaviti da razvijamo programe i projekte za mlade"
582 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja, Foto: Ministarstvo sporta
Sa otvaranja, Foto: Ministarstvo sporta

Berane su postale 12 crnogorska opština koja je dobila Omladinski klub.

Rekonstruisane prostorije za potrebe mladih, danas je u tom gradu otvorio ministar sporta Nikola Janović.

Novac za tu rekonstrukciju zajednički su obezbijedili Ministarstvo sporta i mladih I opština Berane.

Ministarstvo sporta i mladih je kako navode, u posljednje dvije godine u kontinuitetu radilo na kreiranju novih mogućnosti za mlade u cilju poboljšanja njihovog položaja, a u skladu sa Strategijom za mlade 2017-2021 godine.

"Jedan od ključnih prioriteta je i otvaranje novih i podrška u radu postojećih omladinskih servisa, centara I klubova. Danas imamo otvorenih 12 omladinskih klubova u opštinama širom Crne Gore, kao i Omladinski centar u Podgorici. Novim zakonskim rješenjem Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih će nastaviti da pružaju podršku otvaranju novih omladinskih klubova širom Crne Gore, ali i da njihov rad učine održivim", kazao je Janović.

Objašnjava da je dopunom naziva institucije u Ministarstvo sporta i mladih, Vlada dala jasnu poruku da je briga o mladima njen ključni prioritet, a navedeno ministarstvo adresa za programsko ispunjavanje njihovih potreba.

“Očekujemo da će predstvanici svih opšina u narednom periodu voditi brigu o mladima na adekvatan način, te da ćemo zajednički nastaviti da razvijamo programe i projekte za mlade. Današnji dogadjaj je potvrda da su mladi sa sjevera visoko na listi prioriteta Vlade i Ministarstva sporta i mladih” kazao je Janović.

Ministar je podsjetio i da će odnos prema mladima u Crnoj Gori, biti sistemski unaprijeđen novim zakonskim rješenjima za razvoj omladinske politike, koji su trenutno nalazi u skupštinskoj proceduri.

Bonus video: