Amfilohije: U onome što sam rekao nema ništa neobično ni neprikladno

"U Vladi treba da umre ono što je bolesno, a da vaskrsne ono zbog čega postoje Vlada i parlament", rekao je Amfilohije
63 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Savo Prelević
Amfilohije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.05.2013. 09:27h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da nema ničeg neobičnog niti neprikladnog u njegovom govoru na mitingu protiv Briselskog sporazuma kada se molio za upokojenje Vlade i Skupštine.

"U Vladi treba da umre ono što je bolesno, a da vaskrsne ono zbog čega postoje Vlada i parlament", rekao je Amfilohije za "Politiku."

On je naveo da je njegov govor bila "jektenija za upokojenje Vlade i Skupštine Srbije i njihovo Vaskrsenje" i objasnio da se jektenije govore za duhovno zdravlje i vaskrsenje.

"Nema tu ništa neobično ni neprikladno, samo je prilagođeno ovom istorijskom momentu", rekao je Amfilohije.

On je naveo da je vlada Srbije prihvatila sopstveni poraz države. "Kako sebe mogu smatrati zdravima jedna takva Skupština i Vlada", dodao je Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je, takođe, rekao da Vladi Srbije ne želi zlo nego dobro i da su sadašnju vlast građani izabrali jer su povjerovali da će poštovati Ustav i da neće prihvatiti diktat NATO-a.

Amfilohije se juče na Trgu Republike na skupu protiv briselskog sporazuma pomolio se za upokojenje Vlade i Skupštine, a vladika Atanasije Jevtić poručio Dačiću da će završiti kao Đinđić-

Patrijarh Irinej ogradio se u svoje ime i u ime SPC od svih izjava i činjenja Amfilohija i penzionisanog vladike Atanasija Jevtića.

Bonus video: