Komemoracija Draganu Lajoviću: Za njega nije postojalo radno vrijeme

U prepunoj sali u staroj zgradi Vlade komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, studenti, saradnici, prijatelji i kompletan državni vrh
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2013. 11:36h

“Dragan Lajović je bio potpuno posvećen svakom poslu na kojem je bio angažovan, nastavi, fakultetu, Investiciono razvojonom fondu. Za njega nije postojalo radno vrijeme, svuda je stizao i ništa mu nije bilo teško.

Sve nas je fascinirao njegov entuzijazam sa kojim je ulazio u svaki posao kojeg se prihvatao, a ni jedan zadatak koji mu je povjeren nije odbijao i svemu je pristupao sa velikom ozbiljnošću i veoma savjesno je izvršavao sve svoje obaveze”, kazao je na komemoraciji dekanu Ekonomskog fakultata Draganu Lajoviću rektor Univetziteta Crne Gore Predrag Miranović.

U prepunoj sali u staroj zgradi Vlade komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, studenti, saradnici, prijatelji Dragana Lajovića kako i kompletan državni vrh.

Lajović je 6. maja u 48. godini poginuo u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj kod Plovdiva.

“Predanost i posvećenost plemenitim ciljevima je osobina koja krasi samo istinski obrazovane ljude kakav je bio naš prijatelj Dragan Lajović učinili su da dio svog života provede i kao dekan fakultata na kojem je proveo svoje studentske dane.

Na posljenjem radnom zadatku, učešće u realizaciji jednog evropskog projekta, nesrećni splet događaja prerano je zaustavio njegov životni put i prekinuo njegove i naše planove i projekte u trenutku kada je mogao najviše da nam pruži”, kazao je Miranović.

U ime Vlade i državnih organa od Lajovića se oprostio ministar finasija Radoje Žugić koji je kazao da je Lajović bio poseban čovjek, predan drug i pregaoc i saradnik.

“Opraštamo se danas od našeg Laja, potrešeni njegovom iznenadnom, preranom i tragičnom sudbinom, od čovjeka kojeg su krasile sve uzvišene ljudske vrline i koji je ulagao svu svoju energiju radeći nesebično i nenametljivo i nikad sa prijekorom ali dosljedno i istrajno slijedio izgrađenu odgovornost prema svojoj porodici, prijateljima i saradnicima ali i prema svojoj Crnoj Gori 'i do Bioča ali i iznad Bioča' kako se često znao našaliti”, rekao je Žugić.

Galerija