Pogoršano stanje male Adeline iz Bara: Nije otputovala za Istanbul

Majka Edita rekla je za “Vijesti” da djevojčicu nije bilo moguće bez rizika izvesti iz Dječje bolnice
2 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2013. 14:29h

Zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, šestogodišnja Baranka Adelina Begzić juče nije avionom otputovala za Istanbul gdje treba da joj operišu hematom na mozgu zadobijen u teškoj saobraćajnoj nesreći 19. avgusta prošle godine, otkada je u komi.

Majka Edita, koja će otputovati sa Adelinom, rekla je za “Vijesti” da djevojčicu nije bilo moguće bez rizika izvesti iz Dječje bolnice do automobila, koji bi je prevezao na aerodrom.

“Rečeno mi je da treba da sačekamo dva-tri dana, da joj se stanje stabilizuje. Tu je i doktor sa klinike 'Sante Plus' iz Istanbula. Adelini je težina spala na pet kilograma”, rekla je Begzićeva.

Liječenje u poznatoj turskoj klinici košta 42.000 eura.

Iz Organizacije žena Bara, koja je sinoć priredila dobrotvorni koncert za tu svrhu, “Vijestima” je rečeno da je do sada prikupljeno 25.000 eura

Iz Organizacije žena Bara, koja je sinoć priredila dobrotvorni koncert za tu svrhu, “Vijestima” je rečeno da je do sada prikupljeno 25.000 eura.

Zahvaljujući intervenciji ambasadora Crne Gore u Ankari Rama Bralića, sa klinikom je postignut dogovor da počne liječenje iako još nije uplaćen kompletan traženi iznos.

Na kraju dobrotvornog koncerta u barskom Domu kulture, izvođačima se na sceni pridružila porodica Begzić, nakon što se otac Muharem zahvalio svima koji su priskočili u pomoć, to je pokušao i Adelinin mali brat Koki, ali, nije uspio od plača, što je skoro sve u publici dovelo do suza.

Organizacija žena Bara, Radio Bar i poznati crnogorski muzičar Omer Hodžić, čiji je orkestar pratio izvođače, priredili su taj koncert na kojem su nastupili Merima Njegomir, Zoran Kalezić, Žuti Serhatlić, Zdravko Đuranović, Šako Polumenta, Emir Habibović, Bane Nedović, Rajo Simonović, Lidija Simonović, Alen As, Emina Čivović, Milan Vujović, Ana Vukazić, Venera Amanović i KUD “Jedinstvo”.

“Nadam se da će na kraju sve biti najbolje za Adelinu, nijesam ni trenutak razmišljala hoću li doći kada su me zamolili da pjevam za Adelinu”, rekla je Merima Njegomir koja će poslije Bara u dobrotvorne svrhe nastupiti i u Tivtu.

U svrhu pomoći Begzićima, na ime Muharema Begzića u “Hipo Alpe Adria banci” u Baru otvoren je žiro račun čiji je broj 907-55501-69, broj partije 9001216888, a prilikom uplate treba naznačiti “za liječenje Adeline”.

Galerija

Bonus video: