Amfilohije: Da Bog obasja i Đukanovića

Amfilohije je kazao da je narodu potrebna socijalna pravda, jer, kako je pojasnio, živimo u vremenu gdje bogataši otimaju tuđe, a sirotinje je sve više
0 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Vijesti
Amfilohije, Foto: Vijesti
Ažurirano: 05.05.2013. 15:45h

Vaskrs je dan kada je čovjek najbliži Bogu, i taj praznik je simbol vječnog zajedništva, rekao je mitropoliti crnogorsko-primorski Amfiholije, navodeći da je cijela istorija Crne Gore u znaku Hristovog vaskrsenja.

Amfilohije je na služenju centralne arhijerejske liturgije u Sabornom hramu Hristovog vaskresenja u Podgorici, kazao da je današnji praznik mjera ljudske istorije i čovječanstva, "odnosno sveti kvasac vječnog i neprolaznog života za svakog čovjeka".

"Vaskrs nije samo običaj, već događaj koji mijenja život, sudbinu, nebo i zemlju", rekao je Amfilohije, navodeći da je cijela istorija Crne Gore u znaku Hristovog vaskrsenja.

On je dodao da se moli da Bog podari dobro svima u Crnoj Gori, "i onima koji su na vlasti, tako i ostalim".

"Da Bog obasja i one koji su na vlasti, na čelu sa Milom Đukanovićem, koji kaže da je ateista, a daće Bog da i on bude prosvijećen svjetlošću Hristovog vaskresenja, jer drugačije ne bi mogao da sjedi na stolici kralja Crne Gore, Nikole Petrovića i Petra Drugog Petrovića Njegoša, koji su slavili Vaskrs", naveo je Amfilohije.

On je naveo da je narodu potrebna socijalna pravda, jer, kako je pojasnio, živimo u vremenu gdje bogataši otimaju tuđe, a sirotinje je sve više.

"Bog je došao na ovaj svijet da nas nauči kako treba da dijelimo jedni drugima, a ne da otimamo jedni od drugih", kazao je Amfilohije.

Bonus video: