Dođi, vidi, osjeti i budi ono što želiš: Počeo karneval u Budvi

Fešta je počela abrumom, po trgovima i ulicama Starog grada, uz pratnju raznih internacionalnih bendova, organizovana je nesvakidašnja zabava
0 komentar(a)
Karneval Budva, Foto: Vuk Lajović
Karneval Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.04.2013. 14:03h

Abrumom ili pozivom na karneval sinoć je svečano počeo XI Međunarodni turistički budvanski karneval i XII Proljećna noć pod maskama, koje pod sloganom „Dođi, vidi, osjeti i budi ono što želiš“, organizuju Turistička organizacija Budve i Opština. Osnivač manifestacija je NVO „Feštađuni“.

Fešta je počela abrumom, po trgovima i ulicama Starog grada, uz pratnju raznih internacionalnih bendova, organizovana je nesvakidašnja zabava.

Na Trgu pjesnika je priređen koncert Šula Jovovića & Piva Jazz, a potom u svakom od starogradskih kafića održavane su tematske večeri.

Menadžerka za manifestacije u TO Budve Maja Rašković rekla je da je danas centralni karnevalski dan - program će početi projektom „Discover Budva“, a potom će isped zidina Starog grada biti organizovan „Vinski kutak“ gdje će gosti moći da degustiraju domaća vina.

„Velika karnevalska povorka krenuće u 19 časova, ovog puta od kafea 'City', Mediteranskom ulicom do Starog grada, gdje je postavljena centralna bina. Ove godine imamo tri bine. Na bini ispred Starog grada večeras ćemo organizovati koncert italijanskih uličnih muzičara "Ninfe della tammorra". Nakon njih nastupiće kubanski sastav 'Cubalcanica', a zvijezda večeri su Frajle.

Na bini na trgu Palmi, sat prije noći, grupa 'Cubalcanica' će izvesti performans, a na bini između crkava nastupiće Stereo Ambasada - Lazar DN LuckyDee Gregović, Nikola Radulović i Momo Grujić, pola asta prije ponoći nastupa Zemlja gruva, dok će novosadski umjetnici iz grupe 'Alternacia' na štulama i akrobacijama sa vatrom izvoditi performans ulicama i na trgovima Starog grada”, najavila je Rašković.

U povorci će, dodaje, biti više od 25 grupa od kojih 13 iz inostranstva - Malezije, Hrvatske, Italije, Albanije, Rusije...

Posljednji karnevalski dan - nedjelja, rezervisan je za najmlađe, kada će biti organizovan i dječji karneval, kao i bogat program za mališane.

Bonus video: