"Naše vrijeme" i zaposleni u Opštini čistili Tuzi

U čišćenju dvorišta škole, akciji su se priključili đaci i profesori Gimnazije “25. maj”
75 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2013. 14:23h

Volonteri nevladine organizacije “Naše vrijeme” i zaposleni u gradskoj opštini čistili su uže jezgro Tuzi, kako bi obilježili Dan planete Zemlje.

U čišćenju dvorišta škole, akciji su se priključili đaci i profesori Gimnazije “25. maj”.

Svoj doprinos dao je i prvi čovjek GO Tuzi Franjo Ljuljđuraj, kada je u podne sa ostalim zaposlenim navukao bijele rukavice i počeo da sakuplja otpatke u dvorištu opštinske zgrade.

GO Tuzi, kako je kazao, rado je skromno podržala ovu, i svaku akciju koju mladi organizuju, a naročito one koje se tiču očuvanja životne sredine.

"Ovo nije akcija forme radi, da bi nas danas samo slikali. Mi dajemo sve od sebe da nam bude čisto, ali veliki problem nam predstavlja prostor oko pijace, gdje higijena nije na zavidnom nivou. Ipak, nadam se da će i taj problem izgradnjom vrtića biti riješen", kazao je Ljuljđuraj,

Izvršna direktorica NVO “Naše vrijeme” Linda Dušaj istakla je nesebičnu pomoć opštine, koja je zajedno sa njima finnasirala jučerašnju akciju, kao i preduzeća “Čistoća”, koje je odvozilo prikupljeni otpad.

"Iako se “Naše vrijeme” prvenstveno bavi socijalnim pitanjim na području Malesije, željeli smo da uradimo nešto i za životnu sredinu. Sličnu akciju organizovali smo i prošle godine", kazala je Dušaj, naglašavajući da je, nažalost, bilo i onih koji nisu imali sluha za njihovu ideju.

Volonteri NVO “Naše vrijeme” očistili su i dvorište Doma zdravlja u Tuzima.

Galerija

Bonus video: