Crna Gora sve bliža Argentini

Tekst je posvećen opisima prirodnih ljepota naše zemlje, kao što je kanjon Tare i Nacionalni park “Durmitor”, starih gradova
6 komentar(a)
reportaža, Argentina, Foto: Screenshot
reportaža, Argentina, Foto: Screenshot
Ažurirano: 17.04.2013. 08:08h

Argentinski dnevni list “Clarin” objavio je, u specijalnom dodatku o putovanjima koji izlazi nedjeljom, reportažu o Crnoj Gori i njenim turističkim atrakcijama pod naslovom „Zavodljivost istočne Evrope“, saopštila je Nacionalna turistička organizacija.

Oni objašnjavajuu da je tekst posvećen opisima prirodnih ljepota naše zemlje, kao što je kanjon Tare i Nacionalni park “Durmitor”, starih gradova, među kojima se izdvajaju Kotor, Perast, Herceg Novi i Cetinje kao istorijski značajan centar.

“O destinaciji piše da: „Posjeduje stara mjesta i manastire, ali i plaže i noćne klubove, velika jezera i planine koje su opremljene za pružanje usluga zimskih sportova. To je krajolik u kojem se miješaju grčki i rimski stubovi, osmanski minareti, srednjovjekovne crkve, šume, vinogradi i maslinjaci“, ističu iz NTO, dodajući da se Žabljak opisuje kao “prijestonica skijanja”.

Ovo nedjeljno izdanje izlazi u tiražu od 580.000 primjeraka i, između ostalog, daje preporuke od povjerenja za nove destinacije brojnim ljubiteljima putovanja iz Argentine.

Iz NTO ističu da Argentina bilježi rast kupovne moći, pa samim tim građani izdvajaju značajna sredstva za putovanja ka udaljenim destinacijama.

“S obzirom na dijasporu od više desetina hiljada u Argentini, Crna Gora ima potencijale da se promocija turističkih vrijednosti na ovom tržištu uspješno reflektuje i na veći broj posjeta našoj zemlji”, ističe se u saopštenju.

Bonus video: