Umjesto Mljekare nići će garaže

Predsjednik Sindikata Mato Laković ocijenio je da je rušenje mljekare sramota Crne Gore
52 pregleda 14 komentar(a)
mljekara, Foto: Arhiva "Vijesti"
mljekara, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.04.2013. 07:15h

Pola vijeka nakon što je počela sa radom, Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora dao je saglasnost kompaniji "Zetagradnja" da sruši zgradu Mljekare u Podgorici i na tom mjestu izgradi podzemnu garažu i parking.

“Donijeto je rješenje od 12. 04. 2013. godine, kojim je data saglasnost na Elaborat procjene uticaja projekta uklanjanja industrijskog kompleksa Mljekare i izgradnje prostora za parkiranje na životnu sredinu, koji će biti lociran na urbanističkoj parceli broj pet, u zahvatu DUP-a 'Momišići A - dio zone 5'”, objavljeno je na sajtu Glavnog grada.

Izgradnja Mljekare počela je 1961. godine sredstvima Ujedinjenih nacija, a u rad je puštena dvije godine kasnije, kada je zapošljavala oko 300 radnika.

Mljekara ne radi od 2. aprila 2009. godine.

Predsjednik Sindikata Mato Laković ocijenio je da je rušenje sramota Crne Gore.

“To je jedina Mljekara koja je decenijama davala siguran proizvod, a vršila je otkup sa 60 odsto teritorije Crne Gore. Imala je više od 7.000 kooperanata i više od 300 zaposlenih, a poslovala pozitivno sve dok ova vlast nije preuzela vođenje Crne Gore”, kazao je Laković.

Kompanija “Zetagradnja” podgoričkog biznismena Blagote Radovića kupila je krajem 2010. godine 6,4 hiljade kvadratnih metara zemljišta i poslovnu zgradu Mljekare za 3,26 miliona eura.

Bonus video: