Balerine zabavljale mališane u dječijoj bolnici

Projekat će trajati tokom aprila i maja, a balerine “Princeze Ksenije” obići će mališane u bolnicama na Cetinju, Baru, Kotoru, Nikšiću i Bijelom Polju
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2013. 13:57h

Najmlađi pacijenti Instituta za bolesti djece KCCG uživali su u nastupu malih balerina baletske škole “Princeza Ksenija”, koja je tvorac projekta “Svi u istom životu”.

Direktorica „Princeze Ksenije“, Vanja Pantović, kazala je da su projektom željeli da iskažu djelovanje u oblasti društvene odgovornosti, svima približe umjetnost koju ta škola njeguje, te ostvare uzvišenu i plemenitu misiju.

Projekat će trajati tokom aprila i maja, a balerine “Princeze Ksenije” obići će mališane u bolnicama na Cetinju, Baru, Kotoru, Nikšiću i Bijelom Polju.

"Ovaj projekat smatram posebnim, jer su na sceni solidarnost i sve što nas čini osjetljivim ljudskim bićima", poručila je Pantović.

Zahvaljujući plesu malih balerina, bolnički prostor se, prema riječima direktorice Instituta za bolesti djece doktorke Danojle Dakić, pretvorio u u svojevrsnu pozornicu.

"Ova razmjena energije i ljubavi biće korisna za sve, jer ljubav se može sačuvati sam ako se daruje i može se darivati samo ako se prima", naglasila je doktorka Dakić.

Direktorica Korporativnog sekretarijata OTP Crnogorske komercijalne banke, koja je sponzor projekta, Maja Vukčević, obećala je da će nastaviti da ulažu u zdravlje i obrazovanje djece kroz brojna sponzorstva i donacije, te potvrditi posvećenost okruženju u kojem posluju.

Projekat je, osim OTP CKB, podržalo i Ministarstvo kulture.

Galerija

Bonus video: