Olimpijada znanja 11. maja

Kako je saopšteno sa UCG takmičiće se učenici osnovnih i srednjih škola i to iz matematike, fizike, bilogije, hemije i programiranja
77 pregleda 0 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore, UCG, Foto: Vesko Belojević
Univerzitet Crne Gore, UCG, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.04.2013. 13:22h

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti, Univerzitet Crne Gore, kompanija doMen, kao i Prirodno – matematički fakultet i Društvo matematičara i fizičara Crne Gore organizovaće 11. maja u 11 časova Olimpijadu znanja 2013. u zgradi tehničkih fakulteta u Podgorici.

Kako je saopšteno sa UCG takmičiće se učenici osnovnih i srednjih škola i to iz matematike, fizike, bilogije, hemije i programiranja. Najavljeno je da će se iz matematike i biologije takmičiti đaci tri poslednja razreda osnovne i sva četiri razreda srednje škole, a u fizici i hemiji dva poslednja razreda osnovne i sva četiri srednje. Iz programiranja će se takmičiti učenici sva četiri razreda srednjih škola. Suorganizatori takmičenja iz hemije su Farmaceutski fakultet i Metalurško-tehnološki fakultet Univerziteta Crne Gore.

"Svaka škola, bez obzira na broj učenika, može poslati do četiri učenika po kategoriji (po razredu i po predmetu). Škole prijavljuju takmičare zaključno sa 26. aprilom 2013. godine. Prijave se mogu poslati faksom, e-mailom ili pismom", navodi se u saopštenju.

Bonus video: