MANS: Konjević je prijavom pokazao svoje kapacitete

MANS čestita Konjeviću jer je, kako navode, ovim činom "uspio da opravda povjerenje političko-kriminalnih krugova"
8 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.04.2013. 15:52h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjevic je podnošenjem krivične prijave protiv Mreže za afirmaciju nevladinog sektora pokazao svoje ljudske i profesionalne kapacitete i građanima jasno stavio do znanja da ce mu prioritet biti borba protiv onih koji traze poštovanje zakona, umjesto borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, smatraju iz MANS-a.

"Konjevic je odlučio da prva krivična prijava koju je podnio kao ministar bude protiv MANS-a, a ne protiv policajaca koji sarađuju sa kriminalcima ili pak protiv službenika koji kršenjem zakona manipulišu biračkim spiskovima ili izdaju lažne lične karte zarad glasanja, koje sjutra mogu kreirati i ozbiljan bezbjedonosni problem", navodi se u saopštenju MANS-a.

Time je, smatraju u toj NVO, Konjević potvrdio da se neće razlikovati od bilo kog vojnika partije i da od reformi u policiji neće biti ništa, sem puke retorike.

"Konjević je prvi ministar koji je javno eksplicitno saopštio da će prekršiti zakon i ugroziti legitimitet izbornog procesa, dok se istovremeno izdaje za legalistu i čuvara Ustava i zakona. Tako će ući u anale kao ministar čija prva ozbiljna akcija je bila protiv jedne nevladine organizacije koja je samo u protekloj godini otkrila i dokumentovala vise slučajeva organizovanog kriminala i korupcije, nego cijela policija u poslednjoj dekadi", navodi se u saopštenju.

MANS čestita Konjeviću jer je, kako navode, ovim činom "uspio da opravda povjerenje političko-kriminalnih krugova koji su ga postavili na tu poziciju".

Bonus video: