Sutomore: Čopor pasa lutalica zaklao 40 koza i jarića

“U Baru i dalje nema ni azila za pse lutalice, ni šinterske službe, već moramo da pozivamo šintere iz Podgorice”, naveli su komunalci
214 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2013. 18:07h

Čopor pasa lutalica zaklao je 40 koza i jarića u Spičanskom polju u Sutomoru, vlasnika Nikole-Nina Vujačića.

“Pozvale su me komšije iz Zagrađa i rekle mi da je bolje da ne dolazim na farmu. Odmah sam pošao tamo i imao šta vidim - na sve strane su bile raskomadane koze i jarad. Od 52 grla ostalo je samo 12, a i za njih ne znam kako ću da ih sačuvam. Psi su se, kažu mi, provukli kroz žičanu ogradu, nevjerovatno da su tako krvoločni”, priča Vujačić, vidno uznemiren.

Navodi da je pretrpio ogromnu štetu.

“Svaku kozu sam kupovao po 150 eura. Šteta mi je najmanje 6.000 eura. Ovo nijesam mogao ni da zamislim, ne znam šta sada da radim. Od stada sam podizao petoro djece. Nadam se da će u Ministarstvu poljoprivrede imati razumijevanja i pomoći mi barem malo”, poručio je Vujačić.

Predsjednik Odbora Mjesne zajednice Sutomore-Spič Ratimir-Ratko Vujošević rekao je da je Vujačiću za jedno prijepodne uništen dvogodišnji trud, koliko je držao stado.

“Psi lutalice su veliki problem u Sutomoru, kroz Maljevik svake noći šeta najmanje 150 mještana i svi su oni u opasnosti jer nas je sve iznenadila tolika agresivnost pasa. Žale nam se stalno i djeca da ih napadaju kada idu u OŠ 'Kekec'. Sa psima lutalicama, konjima i kravama koji lutaju kroz Maljevik, ne možemo dočekivati turiste”, rekao je Vujošević.

Da su opravdani strahovi roditelja đaka centralne gradske Osnovne škole „Blažo Jokov Orlandić“ zbog čopora pasa lutalica, juče se uvjerila i ekipa “Vijesti”.

Kod te škole na Topolici bilo je nekoliko pasa, koji su trčali oko djece.

Čopori ne ostaju neprimijećeni kod službenika JP “Komunalne djelatnosti”, ali su im, kako kažu, ruke vezane.

“U Baru i dalje nema ni azila za pse lutalice, ni šinterske službe, već moramo da pozivamo šintere iz Podgorice i to kada njihov azil ima kapaciteta da prihvati pse iz Bara”, naveli su komunalci.

Ima ih svuda po gradu: Juče na Topolici

Psi lutalice su u maju 2009. u Ostrosu potpuno uništili školski mini zoo vrt, do tada svojevrsnu atrakciju barske Krajine.

Upali su u dvorište OŠ „Đerđ Kastrioti Skenderbeg“, provalili u kavez i zaklali 20 fazana, po tri patke i guske, po dvije morke i kunića, četiri ukrasne domaće kokoške, te jednog pauna i šotu.

Galerija

Bonus video: