Đaci OŠ „Dragiša Ivanović” ne žele da ispaštaju zbog nekoliko vršnjaka

Uprava škole odlučila je prije dva dana da kazni učenike 9. razreda koji su učestvovali u tuči
301 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2013. 08:51h

Učenici Osnovne škole „ Dr Dragiša Ivanović“ na Zlatici smatraju nepravdom odluku uprave da zabrani održavanje polumaturske večeri i odlazak na ekskurziju, zbog tuče u kojoj je učestvovalo nekoliko đaka.

Svi đaci sa kojima je juče razgovarao reporter “Vijesti” saglasni su da je nepravedno da ispaštaju svi zbog postupaka pojedinaca.

Istakavši da je neorganizovanje polumaturske večeri nepravda, učenica 9. razreda Jovana Živković najavila je borbu protiv te odluke.

“Đački parlament će se protiv te nepravde boriti lijepim ponašanjem“, rekla je Žarić.

“Đački parlament će se protiv te nepravde boriti lijepim ponašanjem“

Uprava škole odlučila je prije dva dana da kazni učenike 9. razreda koji su učestvovali u tuči u dvorištu OŠ “Savo Pejanović” i otkažu održavanje polumaturske večeri, odlaske na izlete i ekskurziju. Uprava se na taj korak odlučila nakon masovne tuče đaka, zakazane posredstvom Fejsbuka, koja se u dvoritu OŠ “Savo Pejanović” desila 3. aprila. U tuči su učestvovali i đaci OŠ “Dragiša Ivanović”, a tom prilikom povrijeđen je đak OŠ “Savo Pejanović” M.M. na kojeg je nasrnulo dvadesetak vršnjaka...

Učenica 9. razreda Mia Čabarkapa, međutim, smatra da odluka uprave škole nije pedagoška i da bi razgovor sa đacima bio sasvim dovoljan.

„Učenike je trebalo upozoriti da će se ukinuti organizovanje polumaturske večeri, a ne sada donijeti takvu odluku. Mora se razgovarati sa učenicima kako se takve stvari ne bi događale. Nažalost, tuče su se i ranije dešavale“, rekla je Čabarkapa.

Polumaturant Zoran Vlahović istakao je da nije u redu da zbog tuče ispaštaju svi đaci.

Direktor škole Niko Raičević potvrdio je prije dva dana “Vijestima” da su đacima koji su učestvovali u tuči izrečene vaspitne mjere, ne želivši, međutim, da precizira koje.

Raičević ni juče nije želio da govori o tome, najavivši saopštenje iz škole koje do 18 časova nije stiglo.

Prema zakonu, đacima osnovnih škola može da bude smanjena ocjena iz vladanja, a najstroža vaspitna mjera koja se može izreći je prebacivanje učenika u drugu školu, s obzirom na to da Ustav propisuje da je osnovno obrazovanje obavezno.

Galerija

Bonus video: