Šofranac: Stotinu porodica žedno jer mi se Mugoša sveti

Mugoša je svjestan da posjedujem mnogo dokaza, kojim sam se bavio ovih 10 godina
163 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2013. 19:15h

Vlasnik firme “Šofranac” Veselin Šofranac kazao je juče da je stotinu porodica žedno, jer mu se gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša sveti.

Šofranac je to rekao “Vijestima”, nakon pripremnog ročišta u Osnovnom sudu, po njegovoj tužbi protiv Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.

“Vodovod” četiri godine nije priključio na mrežu njegove tri zgrade, koje se nalaze na Zabjelu.

Sutkinja Ljiljana Šoškić naložila je da 10. maja na lice mjesta izađu vještaci građevinske i hidrotehničke struke.

Vještaci koji će obići sporne zgrade su Marko Radunović i Milorad Janković.

Šofranac je istakao da je mu je iz gradskih službi rečeno da zgrade nijesu priključene na vodovod i kanalizaciju zbog toga što nije ispoštovan DUP.

“DUP na koji se pozivaju, urađen je nakon što sam dobio građevinske dozvole”, rekao je on.

Šofranac tvrdi da su 94 porodice, koje žive u tim zgradama, žedne zbog toga što mu se gradonačelnik Mugoša godinama sveti, jer je pokrenuo spor protiv Glavnog grada i “Carina” u vezi s kupovinom 15.000 kvadrata zemlje na Starom aerodromu.

“Pravosnažnom presudom Vrhovnog suda 2010. godine poništeni su ugovori o prodaji, kojim je Mugoša prodao tu zemlju 'Carinama' po cijeni od dva i po miliona eura, iako je na licitaciji cijena te zemlje dostigla cifru od 13 i po miliona eura”, kazao je Šofranac.

Dodao da je zbog pomenute presude Vrhovnog suda, konstantno na udaru gradskih institucija.

“Inspektor za urbanizam tražio je u prošloj godini poništenje tri građevinske dozvole. Taj zahtjev odbilo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma. Vrhovno državno tužilaštvo, samo dva mjeseca nakon odluke Ministarstva održivog razvoja, podiže optužnicu protiv mene i odluke Ministarstva, ali je Upravni sud odbio tužbeni zahtjev 22. marta ove godine”, rekao je Šofranac.

Istakao je da još od 2007. godine Glavni grad pokušava da poništi legalno kupljenih 3.589 kvadrata zemlje na Starom aerodromu, koje je založeno kao hipoteka za plaćanje komunalija.

“Tu zemlju sam legalno kupio 2001. godine. Uprava za nekretnine odbila je taj zahtjev nekoliko puta, a posljednji put 21. januara ove godine”, istakao je Šofranac.

Dodao je da je Mugoša imao namjeru da ošteti Glavni grad za 11 miliona eura, zbog kojih će kad tad morati krivično da odgovara.

“Svjestan je da posjedujem mnogo dokaza kojima se bavio ovih 10 godina, a sa kojima ću takođe upoznati javnost kada se steknu uslovi da tužilaštvo radi svoj posao”, kazao je Šofranac.

Galerija

Bonus video: