Stojanović: Policajci dostojno predstavljali državu u misijama

Policijski službenici kazali su će stečeno znanje i iskustva prenijeti kolegama koje će u narednom periodu biti upućivane u misije UN i NATO
1 komentar(a)
Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.04.2013. 12:18h

Policijski službenici koji su učestvovali u misijama u Avganistanu i na Kipru profesionalno i časno obavljali su zadatke, predstavljajući tu organizaciju i Crnu Goru na najbolji način, kazao je direktor Uprave policije Slavko Stojanović.

On je danas razgovarao sa dosadašnjim predstavnicima Uprave policije u misijama ISAF u Avganistanu i UNFICYP na Kipru.

Iz Uprave policije saopšteno je da je Stojanović razgovarao sa Valentinom Danajem i Radojicom Dragovićem, koji su učestvovali u ISAF misiji, i Nebojšom Mrvaljevićem i Slavišom Kotlajom, koji su bili u Mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija na Kipru.

„Policijski službenici su profesionalno i časno obavljali zadatke u misijama, predstavljajući ne samo policijsku organizaciju već i Crnu Goru na najbolji mogući način“, ocijenio je Stojanović.

Prema njegovim riječima, predstavnici policije poslove i zadatke izvršavali su u najsloženijim bezbjednosnim uslovima i u skladu sa visoko postavljenim standardima međunarodnih vojnih i policijskih snaga.

Policijski službenici kazali su će stečeno znanje i iskustva prenijeti kolegama koje će u narednom periodu biti upućivane u misije UN i NATO.

Iz policije su podsjetili da su njihovi službenici u ISAF misiju upućeni u septembru prošle godine.

Nedavno su dva policijska službenika upućena u UNFICYP.

„Time je izvršena rotacija i sada se u ovoj Misiji nalaze četiri službenika Uprave policije. Crna Gora, kao članica Ujedinjenih nacija, aktivno učestvuje u održavanju i uspostavljanju svjetskog mira. Prvi pripadnik crnogorske policije je u UNFICYP upućen u avgustu 2009. godine“, kaže se u saopštenju Uprave.

Bonus video: