Počeo Sajam sezonskog zapošljavanja u turizmu

"Ne mora to da bude ništa vezano za fakultet koji studiram, nego neki sasvim običan posao koji može da donese i zabavu i zaradu”
3 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2013. 12:33h

Crnogorski studenti i maturanti, kao i svi zainteresovani za sezonsko zapošljavanje, imali su priliku da se na sajmu “Summer Job 2013", koji je održan na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, upoznaju sa mogućnostima sezonskog zapošljavanja u turizmu. Mladi uglavnom od Sajma očekuju da dobiju posao koji će im obezbijediti ono što "najviše vole" novac i provod. Ipak, svjesni činjenice da će konkurencija biti velika, većina je odlučila da preda prijave na više mjesta kako bi povećali šanse da dobiju posao.

Studentkinja fakulteta za Hemijsku tehnologiju, Aleksandra Vesković “Vijestima” je kazala da namjerava da se prijavi za više poslova.

"Ne mora to da bude ništa vezano za fakultet koji studiram, nego neki sasvim običan posao koji može da donese i zabavu i zaradu”, rekla je ona.

Studenta povjerenik Univerziteta Crne Gore, Miloš Pavićević siguran je da će od Sajma velike koristi imati, ne samo studenti i poslodavci, nego i cjelokupno društvo jer će se smanjiti broj stranaca koji rade na sezonskim poslovima. On je podsjetio da je prošlogodišnji Sajam sezonskih poslova u turizmu posjetilo nekoliko hiljada studenata i maturanata, koji su predali oko 4.000 biografija. Priliku za rad tokom tri ljetnja mjeseca prošle godine dobilo je oko 400 studenata i maturanata.

Dekan Ekonomskog fakulteta Dragan Lajović kazao je da sa tog fakulteta i Univerziteta Crne Gore vjeruju da će ove godine biti mnogo manje onih koji dolaze iz drugih država da rade u našoj zemlji, kao i da će Sajam ponuditi kompetentne mlade ljude koji mogu da odgovore zahtjevu tražnje.

"Ovaj Sajam je prilika da pokažemo da imamo kompetentne poslodavce i da imamo buduće zaposlene sa znanjem i vještinama”, istakao je Lajović i, uz želju za uspješno održavanje Sajma, poslodavcima poželio da uplaćuju redovno poreze i doprinose. Takođe, Lajović je novozaposlenim mladim ljudima poželio da svoje plate prvi put zarade u Crnoj Gori i da, istovremeno, tu potroše dio svog budžeta.

Bonus video: