Ministarstvo prosvjete provjerava što se desilo školi kod Rožaja

Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da su "u stalnoj komunikaciji sa upravom škole u Biševu, tako da su blagovremeno obaviješteni o slučaju"
199 pregleda 22 komentar(a)
SlavoljuB Stijepović, Foto: Savo Prelević
SlavoljuB Stijepović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.03.2013. 21:30h

Dvanaestogodišnji A. Č, koji tvrdi da ga je prošlog petka pretukao nastavnik Osnovne škole „Milun Ivanović“ u Biševu kod Rožaja Zoran Bulatović, juče je počeo da ide u školu.

Njegov brat Amer Čolović kaže da se dječak i dalje noću budi iz sna, kao i da mu se još nijesu povratili živost i vedrina koje je imao prije navodnog incidenta.

"Ukoliko nastavi da se povlači u sebe planiramo da ga povedemo kod psihologa", rekao je Amer koji vodi računa o porodici dok se njegov otac nalazi na privremenom radu u Njemačkoj.

Nastavnik pretukao dječaka?>>>

Tužilaštvo se još nije izjasnilo o slučaju navodnog prebijanja A. Č. koje je njegova majka prijavila policiji prošlog petka. Ona je uz prijavu priložila i ljekarsko uvjerenje o hematomima i ogrebotinama u predjelu glave učenika sedmog razreda.

Direktor škole Džibo Tahirović i nastavnik Bulatović su negirali incident, ističući da je dječak sklon lažima i da to "nije prva podvala koju porodica Čolović čini prema školi"

"Upoznati smo da je u školi u toku disciplinski postupak u cilju utvrđivanja činenjica za rješavanje ovog slučaja, odnosno eventualne odgovornosti nastavnika. Ministarstvo prosvjete će u vezi sa navedenim slučajem preduzeti sve neophodne radnje i mjere u skladu sa svojim nadležnostima", rekla je “Vijestima” portparolka Ivona Međedović.

Ona nije odgovorila na pitanja ko je Ministarstvu prijavio incident – Čolovići ili uprava škole, kao ni da li je ranije bilo pritužbi na postupanje nastavnog osoblja u toj obrazovnoj ustanovi.

Direktor škole Džibo Tahirović i nastavnik Bulatović su negirali incident, ističući da je dječak sklon lažima i da to "nije prva podvala koju porodica Čolović čini prema školi". Bulatović je otišao i korak dalje pa je posumnjao da je riječ o političkoj pozadini, s obzirom da je on predsjednik Opštinskog odbora SNP-a.

"Nije lijepo da direktor jedne obrazovne ustanove na tako ružan način kvalifikuje djecu i jednog dvanaestogodišnjaka naziva lažovom. Pri tom je novinarima rekao da nema pojma o povredama koje se navode u ljekarskom uvjerenju. Onda, ako A. Č. laže, ne laže ljekarski nalaz. Ili možda i doktorka koja ga je izdala laže", rekao je Amer Čolović.

Čolovići se nadaju da će i drugi progovoriti da bi se sve razotkrilo

On je pozvao nastavnika Bulatovića da dokaže navodne podvale Čolovića na koje se poziva:

"Govori o svjedočanstvu koje dokazuje da je A. Č. jedan razred završio u Njemačkoj. Taj papir je kod njega, a ne kod nas, pa neka dokaže podvalu. I u Zemunskom klanu se kad-tad razotkrilo šta se radilo, pa će i u školi u Biševu. Vjerujemo da će progovoriti i drugi roditelji čija su djeca trpjela fizičko nasilje”.

Čolović je odbacio mogućnost da je riječ o političkoj pozadini:

"Prvi put sam u novinama pročitao da je Bulatović u SNP–u, ne interesuje me ko je u kojoj partiji. Uostalom, to je on potencirao, a ne mi. Nama nije drago što se sve ovo dogodilo i jedino što želimo je da se dozna istina i da dijete bez trauma provodi školske dane".

Bonus video: