Nastavnik pretukao dječaka?

Pregledom je ustanovljeno da A. Č., učenik sedmog razreda Osnovne škole „Milun Ivanović“ u Biševu, ima nekoliko hematoma, ogrebotina i oteklina u predjelu glave
192 pregleda 77 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2013. 09:33h

Porodica dvanaestogodišnjeg A. Č. iz Biševa prijavila je policiji da je dječaka u petak isprebijao nastavnik Zoran Bulatović. Uz prijavu, oni su policiji dostavili i ljekarsko uvjerenje na kojem stoji da je pregledom ustanovljeno da A. Č., učenik sedmog razreda Osnovne škole „Milun Ivanović“ u Biševu, ima nekoliko hematoma, ogrebotina i oteklina u predjelu glave.

“A. Č. se u petak posvađao sa izvjesnom učenicom koja ide u peti razred. Ona je to prijavila nastavniku Bulatoviću koji je dječaka izveo sa časa, nakon čega ga je uhvatio za zadnji dio kragne jakne i tako ga vodio iz stare u novu školsku zgradu, kako bi ga suočio sa djevojčicom. Usput ga je, kako su nama ispričali A. Č. i svjedoci, udarao po glavi otvorenom šakom i pesnicom po tjemenu”, ispričali su za “Vijesti” brat i stric dječaka, Amer i Safet Čolović, koji pomažu dječakovoj majci da se stara o njemu, jer mu otac radi u inostranstvu.

Bulatović je potom navodno dječaka poslao kući i rekao mu da se ne vraća dok ne dovede roditelje. Kako je kuća A. Č. od škole udaljena oko pet kilometara, dječak je tu relaciju morao da prepješači, jer je organizovani prevoz išao kasnije.

“A. Č. je odmah nakon incidenta otišao kod direktora Džiba Tahirovića koji ga je napao i pitao kako se usuđuje da dođe da prijavi nastavnika, te mu objasnio da je on kriv što se posvađao sa djevojčicom. Preplašeni dječak se vratio kući i ništa nije pričao dok majka nije na čelu primjetila tragove prstiju. Pošto ga je natjerala da joj se povjeri, povela ga je kod ljekara, a onda slučaj prijavila policiji”, kažu Čolovići.

Amer i Safet Čolaković

U policiji su potvrdili da je majka dvanaestogodišnjaka u petak prijavila da je dječaka fizički napao nastavnik Bulatović, od kojeg je uzeta izjava u kojoj je negirao da je tukao A. Č.

“Predmet smo predali tužiocu koji je naložio uzimanje izjava od još nekih svjedoka, nakon čega će se izjasniti o eventualnom postojanju krivičnog djela”, rekli su “Vijestima” iz policije.

A. Č. od petka ne ide u školu, a za to vrijeme ni direktor ni nastavnik nijesu pozvali da se raspitaju za njegovo zdravlje.

“Čak je direktor predlagao da se A. Č. izvini nastavniku jer je riječ o starijem čovjeku koji je čak i Tahiroviću predavao... Dijete se noću budi, skače iz kreveta, ide mu krv iz nosa, nema apetita. S obzirom na to da su u pitanju udarci u glavu, plašimo se eventualnih posljedica. Kada smo naknadno tražili od njegove izabrane doktorke uput za snimanje glave, nije nam ga dala. Sumnjamo da ju je neko kontaktirao i uticao na nju”, tvrde brat i stric dječaka.

Amer ističe da je A. Č. jedan razred završio u Njemačkoj, gdje je „bio među najboljima“: “U Biševu ne bilježi ni približno dobre rezultate, pa se opravdano pitamo da li je problem u njemu ili nastavnom osoblju koje umjesto pedagogije sprovodi silu”.

Bulatović: Nije tačno, taj učenik je problematičan

Direktor škole u Biševu Džibo Tahirović je negirao optužbe Čolovića. “Taj mali je sklon lažima, od njegovih tvrdnji nema ništa. Ne znam ništa o povredama, on dolazi u školu, samo je juče bio odsutan... Neko ga je na to podgovorio”, rekao je Tahirović.

Nastavnik Zoran Bulatović je rekao da optužbe za fizički napad nijesu prva „podvala“ Čolovića.

“A. Č. je jedan razred završio u Njemačkoj, a oni su pokušali da nam podvale neka dokumenta prema kojima je trebalo da ide u razred više. Riječ je o problematičnom učeniku koji je ukoravan i kažnjavan. Sve što je rekao je neistina, a možda sve to ima i političku pozadinu”, kazao je Bulatović, koji je i predsjednik rožajskog SNP-a. On je najavio podnošenje kontratužbe jer sve izjave kolega i učenika negiraju Čoloviće: “Pismeno sam tražio od direktora da istraži slučaj do kraja. To je i u mom interesu. Čolovići su čak zvali i Ministarstvo prosvjete i izrekli niz neistina o meni i školi. Ne treba da pišete o tome dok ne pogledate izjave kolega i đaka koje se nalaze kod direktora”.

Direktor nam je rekao da niko neće svjedočiti

Ćolovići tvrde da im je direktor škole rekao da će teško naći svjedoke koji će potvrditi njihovu priču.

“Tahirović nam je obećao da ni kolege ni učenici neće svjedočiti protiv Bulatovića. Dvoje djece je vidjelo cijeli incident, ali se plaše da o tome svjedoče. Zato pozivamo Ministarstvo prosvjete da se uključi... Nije prvi put da Bulatović bije učenike. Na A. Č. je fizički nasrnuo već dva puta, ovo je treći. Nijesmo ranije reagovali zbog komšijskih odnosa. Tukao je i drugu djecu, a sutra će možda i onu koju nije”, rekli su Čolovići. Oni su pozvali Bulatovićeve kolege da reaguju po svojoj savjesti: “Neka pomisle da su u pitanju njihova djeca i zapitaju se kako bi tada reagovali. Mi smo ogorčeni jer se incident dogodio upravo u školi gdje smo dijete posalali da uči, a ne da nam ga biju i tako ga vraćaju kući”.

Galerija

Bonus video: