"OZON" organizuje čišćenje izvora Mrkošnice

Ta organizacija je tokom februara i marta obnovila dio mobilijara -15 klipa, na šetalištu Vita Nikolića i pješačke mostove na rijeci Mrkošnici
3 komentar(a)
čišćenje Zete Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
čišćenje Zete Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 20.03.2013. 13:10h

Ekološki pokret "OZON" će u subotu 23. marta organizovaće akciju uklanjanja otpada u blizini izvora rijeke Mrkošnice i akciju sađenja u dijelu zaštićenog prirodnog predjela Trebjesa i time simbolično obilježiti tri važna međunarodna datuma sa ekološkog kalendara – Svjetski dan šuma (21.mart), Svjetski dan voda (22.mart) i Svjetski dan meteorologije (23.mart).

"Imajući u vidi izražene probleme nelegalne sječe šumskog fonda, devastiranja i zagađenja rijeka, te činjenice da tokom ekstremnih vremenskih neprilika ti problemi naročito dođu do izražaja, željeli smo ovom akcijom približiti cjelokupnoj javnosti neophodnost pravilnog i održivog upravljanja prirodnim resursima, od čega bi višestruke benefite imala cijela lokalna zajednica, što na žalost sada nije slučaj", kazao je izvršni direktor te NVO Aleksandar Perović.

Ta organizacija je tokom februara i marta obnovila dio mobilijara -15 klipa, na šetalištu Vita Nikolića i pješačke mostove na rijeci Mrkošnici.

U akciji će učesvovati ekološke sekcije Srednje Ekonomsko-ugostiteljke škole i Gimnazije ,,Stojan Cerović“, NVO Društvo Mladih Ekologa Nikšić i Scena, studenti Filosofskog fakulteta, kao i Javno Preduzeće Komunalno i RJ Zelenilo, MZ Kličevo i predstavnici organizacije fAKT-a Oni su pozvali sve građani koji slobodno vrijeme provode u šetnji na Trebjesi uključe se u akciju i prijave do 22. marta do 17 časova.

Bonus video: