Komunalna policija naložila Vidoju Žugiću da skloni kamp prikolicu sa parkinga

"Komunalna policija je saopštila Vidoju da mora do 20 časova da skloni prikolicu sa parkinga ili će mu je ujutru u 9 časova zaplijeniti"
110 pregleda 30 komentar(a)
Vidoje Žugić, Foto: Boris Pejović
Vidoje Žugić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.03.2013. 19:51h

Vidoje Žugić, kojem su nepoznate osobe zapalile kamp prikolicu i ubile psa morao je da premjesti kamp prikolicu sa parkinga kod brda Gorice.

Kako je "Vijestima" saopštio jedan od organizatora Facebok grupe "Pomozimo Vidoju Žugiću" Dušan Radetić, prikolica je premještina kod crkve Svetog Đorđa gdje je i ranije bila.

"Komunalna policija je saopštila Vidoju da mora do 20 časova da skloni prikolicu sa parkinga ili će mu je ujutru u 9 časova zaplijeniti. Objašnjenje policije je da parking nije predviđen za kamp prikolice. Vidoje Žugić je od novca koji smo prikupili platio parking 25 eura što je trebalo da bude dovoljno za mjesec dana", navodi se u saopštenju Radetića.

Dodaje se da je od Mitropolije dobijeno odobrenje da se prikolica vratimna staro mjesto.

"Komunalna policija je objasnila da se parking za prikolicu ne može platiti jer nije previđen za te svrhe".

Facebook grupa je prije dva dana Vidoju Žugiću kupili novu kamp prikolicu i smjestili je na parking pod Goricom. Za šest dana je preko Facebook grupe prikupljeno oko 2.900 eura. Dio novca, kako je saopštio Radetić, je uložen u kupovinu i opremanje prikolice, Vidoje je dobio i novu garderobu, pokućstvo, hranu.

"Neće, međutim, dobiti novac na ruke. Preostala sredstva biće raspoređena tako da Vidoje svaki dan ima dovoljno novca za hranu i život dostojan čovjeka", navodi se u saopštenju.

Bonus video: