Sanja Vlahović primila učenike koji idu na takmičenje u robotici

Deset učenika te dvije podgoričke škole predstaviće se na takmičenju koje će biti održano 23. i 24. marta u Bukureštu
4 komentar(a)
Sanja Vlahović, takmičari robotika, Foto: Gov.me
Sanja Vlahović, takmičari robotika, Foto: Gov.me
Ažurirano: 18.03.2013. 19:14h

Učenike srednje Elektrotehničke i Mašinske škole iz Podgorice koji će prvi put predstaviti Crnu Goru na međunarodnom takmičenju u robotici „FIRST Tech Challenge“ primila je primila ministarka nauke Sanja Vlahović. Deset učenika te dvije podgoričke škole predstaviće se na takmičenju koje će biti održano 23. i 24. marta u Bukureštu.

”Kada se spoje mladi, znanje i kreativnost, uspijeh promocije naše zemlje u inostranstvu je zagarantovan. I za nas i za vas je već velika stvar što učestvujete na jednom takmičenju takvog nivoa, što promovišete svoju ideju. Za malu Crnu Goru je bitna saradnja među institucijama, jer samo tako možemo postati konkurentni”, saopštila je Vlahović.

Tim iz škole ”Ivan Uskoković” predvodio je profesor Vasilije Kovačević, a ”Vaso Aligrudić” Veselin Pićurić. Juče je saopšteno i da će na takmičenju učestvoati 13 timova iz 12 zemalja istočne Evorpe, dok je organizator Američka međunarodna škola.

Desetočlani tim dvije škole čine Aleksandar Lukačević, Stefan Drobnjak, Jelena Šavelić, Maja Bajčeta i Milica Radunović iz Mašinske škole, i Mihailo Kovačević, Miloš Uskoković, Aleksandar Filipović, Branko Vukčević i Jurij Oničuk iz Elektrotehničke škole u Podgorici. Najbolja ekipa sa tog takmičenja imaće priliku da učestvuje na Svjetskom takmičenju u robotici, koje će u aprilu biti održano u Kaliforniji.

Bonus video: