Luki Zekoviću zlatna plaketa

Uručena nagrada tradicionalnog konkursa Mediteranskog centra fotografije u Baru
3 komentar(a)
Luka Zeković, Foto: Petović
Luka Zeković, Foto: Petović
Ažurirano: 18.03.2013. 17:16h

U prisustvu kolega fotografa i novinara, fotoreporteru “Vijesti” Luki Zekoviću uručena je zlatna plaketa za doprinos razvoju crnogorske novinske fotografije na tradicionalnom konkursu “Mont Press Photo” Mediteranskog centra fotografije u Baru.

Žiri najstarijeg foto-konkursa u ovom dijelu Balkana, odluku je donio jednoglasno, a činili su ga lanjski laureat Željko Šapurić, urednik fotografije “Barskih novina” Ćazo Petović i Anto Baković, u ime MCP.

Utemeljen 2001. kao foto-konkurs profesionalnih novinskih fotografa sa crnogorskih prostora, “Mont Press Photo” je zlatnu plaketu prvi put dodijelio 2012. fotoreporterima Željku Šapuriću i Ristu Božoviću.

Luka Zeković živi i radi u Nikšiću. Fotografijom je počeo da se bavi početkom devedesetih, a profesionalno 2002. kao fotoreporter nikšićkog dopisništva “Pobjede”.

Dvije godine kasnije prešao je u “Vijesti” u kojima i dalje radi.

Učesnik je brojnih konkursa na temu novinske fotografije, a na prethodnih deset konkursa “Mont Press Photo” dva puta je dobijao prvu i po jednom drugu i treću nagradu.

Laureat je specijalne nagrade na foto-konkursu “Bete”, a imao je i nekoliko zapaženih samostalnih i grupnih izložbi.

Na prigodnoj svečanosti u starobarskoj konobi “Spilja”, Baković je istakao da je najvažnije što i pored veoma teške finansijske situacije “Mont Press Photo” i dalje funkcioniše, te da su njegovi laureati vrsna imena crnogorske novinske fotografije.

Bonus video: