Radnici Boksita obustavili radove na tunelu Tifran

Radnici nezadovoljni što još uvijek nijesu ispunjeni njihovi zahtjevi koji se odnose na isplatu dvije od pet neisplaćenih zarada
110 pregleda 4 komentar(a)
tunel Tifran, Foto: Rabrenović
tunel Tifran, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 18.03.2013. 13:29h

Radnici nikšićkih Rudnika boksita obustavili su jutros radove na tunelu Tifran kod Berana nezadovoljni što još uvijek nijesu ispunjeni njihovi zahtjevi koji se odnose na isplatu dvije od pet neisplaćenih zarada, početak proizvodnje i upošljavanje za stalno zaposlenih radnika a ne, kako tvrde, penzionera.

"Direktor je tražio nekoliko dana strpljenja i mi smo ga ispoštovali i dogovorili se da do danas čekamo potpisivanje ugovora. Međutim, nema nikakvog pomaka u vezi ugovora sa Mađarima i Poljacima.

Naše kolege sa tunela Tifran, njih desetak, prekinuli su sve radove i tako će biti sve dok se naši zahtjevi ne ispune“, kazao je Miloš Jokić.

Rudari, njih oko 50 su 8. marta preuzeli upravnu zgradu ali su nakon dva dana dozvolili poslovodstvu da nastavi sa radom očekujući potpisivanje ugovora sa Mađarima i Poljacima o isporuci rude, kao i isplatu oko 30 odsto duga od firme Mal koja Boksitima duguje preko milion eura.

"Danas Skupština zasijeda u vezi KAP-a i Boksita i tamo se raspravlja o daljoj sudbini preduzeća. Od te odluke zavisiće naši dalji potezi. Sjutra ćemo se svi okupiti u pola deset ispred upravne zgrade i šetnjom ćemo otići ispred zgrade SO Nikšić da pružimo podršku svim radnicima u Nikšiću koji su nezadovoljni, a jedni od tih su i vatrogasci.

Onda ćemo se vratiti ovdje i vidjećemo da li ćemo ići za Berane, ući u jamu, ili ponovo uzeti zgradu. Ako poslovodstvo ponovo izbacimo odavde onda definitivno više niko neće ući unutra“, poručio je Jokić.

Bonus video: