Stipendisti britanske vlade u Crnoj Gori razvijaju saradnju

Na prvoj crnogorskoj Chevening konferenciji, bivši studenti, alumnisti britanskih univerziteta, udružili su se u krovnu organizaciju pod nazivom MAUK
71 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2013. 11:02h

Crnogorski studenti koji su osvojili stipendije britanske vlade u sklopu programa Chevening okupili su se u Kolašinu proteklog vikenda radi stvaranja mreže saradnje, koja za glavni cilj ima promociju nauke, mogućnosti školovanja u Britaniji i doprinos razvoju crnogorskog društva.

Na prvoj crnogorskoj Chevening konferenciji, bivši studenti, alumnisti britanskih univerziteta, udružili su se u krovnu organizaciju pod nazivom „Mreža alumnista iz Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori“ (MAUK).

Oni planiraju da kroz brojne aktivnosti promovišu mogućnosti osvajanja stipendija za Veliku Britaniju, pomognu potencijalnim studentima, utiču na rješavanje problema i poteškoća u pronalaženju zaposlenja nakon povratka.

MAUK očekuje da će doprinijeti promociji nauke i istraživačke djelatnosti, kao i razvoju crnogorskog društva na temelju iskustava koje su stekli na studijama u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Konferencija je organizovana pod pokroviteljstvom Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva i okupila je dvadesetak crnogorskih Chevening alumnista i goste iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Bonus video: