Nikšićki vatrogasci počeli protest: Moramo živjeti bili izbori ili ne

„Svakodnevno ćemo po sat protestovati ispred zgrade Opštine do ispunjenja naših zahtjeva"
86 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2013. 10:43h

Ni kiša ni hladno vrijeme nijesu omeli nikšićke vatrogasce da se jutros tačno u deset sati okupe ispred zgrade Opštine u znak revolta što njihovi zahtjevi o isplati zaostalih zarada još uvijek nijesu ispunjeni.

„Svakodnevno ćemo po sat protestovati ispred zgrade Opštine do ispunjenja naših zahtjeva jer nijesmo dobili odgovor o isplati decembarske i januarske zarade. Nemamo nikakve podatke šta se dešava sa zaradama, niko nas nije obavijestio o tome a ovi ljudi su odlučni da istraju u svojim namjerama da se ova priča konačno jednom dovede do kraja i da se više nikada ne ponovi“, kazao je predsjednik Sindikata Đorđije Marković.

Pridanici nikšićke Službe zaštite i spasavanja su u februaru tri dana protestovali ispred zgrade Opštine ali su proteste obustavili nakon isplate oktobarske zarade. Zatim su 4. marta protestovali ispred Sektora za vanredne situacije, ali ih je po povratku u Nikšić sačekala novembarska zarada pa su dalja okupljanja odložili do daljnjeg.

Do 15. marta tražili su isplatu decembarske i januarske zarade i obećanje da će ostale plate biti redovne.

„Iskreno se nadam da će biti bolje. Mi smo ranije obavijestili nadležne o našim zahtjevima i ne možemo više sudbinu nas i naših porodica vezati za neke datume i izbore. Moramo da hranimo i izdržavamo naše porodice bili izbori ili ne. Ne mogu ja ili neko od mojih kolega da objašnjavam svom djetetu da su neki izbori i neki datumi u pitanju i da od toga zavisi hoćemo li imati novca da kupimo hljeb. Više nećemo da čekamo a i ne obaziremo se na sve to. Naši zahtjevi su upućeni nadležnima prije mjesec i po. Da li je to neko trebalo prije da riješi ili će sad to da uradi ne znam. U svakom slučaju mi ostajemo ovdje sve do ispunjenja naših zahtjeva“, poručili su Marković i ostali vatrogasci.

Kada su predali zahtjeve 15. mart je podrazumijevao isplatu decembarske i januarske zarade. U međuvremenu je zarađena i februarska plata. „Hoćemo i da nam se daju čvrste garancije da će ostale zarade biti isplaćeno do 10-og u mjesecu.

Bićemo istrajni u našim zahtjevima i dok se to ne ispuni nećemo ići odavde. Što se naših poslova tiče građani ne moraju da brinu – mi ćemo redovno obavljati svoje zadatke i naša pomoć im neće biti uskraćena“, poručio je Marković.

Galerija

Bonus video: